Ga naar de inhoud

Spuug zat

Schippers naast God – het interview met de minister van Volksgezondheid in NRC (30-3) staat bol van de stelligheden.

Nou dan / Denk het niet (dus niet ‘denk van niet’) / Dat moet ook / Het is zaak dat… / Ja, dat moet gebeuren. / Helemaal niet / Sterftecijfers? Gewoon publiceren.

Is er een DSM IV-etiket voor mensen die geen enkele twijfel kennen? Met als symptoom dat zij zich graag bedienen van opgepompte, anabole stoertaal?

‘Dit is de stad Nederland. Als ik rondspuug in de Randstad, dan raak ik vijf ziekenhuizen.’

Is de RaDa-reda de enige die hierin een verkapt machtsvisioen vermoedt? De minister wijdbeens, een voet in Den Haag, de andere in Amsterdam en dan maar kwatten. Een rochel druipt af langs de muren van het Erasmus MC in Rotterdam, een flatsj op Leiden (voltreffer – op het dak van het Academisch Ziekenhuis!) en ja, ze wist dat ze het in zich had, ook het Diakonessenhuis in Utrecht valt binnen haar speekselbereik.

Fluimen, tot op heden het alleenrecht van straatschoffies die geen andere manieren hebben om zich te uiten, hier als natte droom van de Minister van Volksgezondheid. Als ik medisch specialist was, zou ik het ‘rondspugen’ van de minister toch opvatten als een uiting van diepe minachting.

Desgevraagd zal Edith Schippers dit natuurlijk ontkennen. Met grote stelligheid, dat weet ik zeker.

2 reacties op “Spuug zat”

  1. Heerlijk artikel en een verkapt machtsvisioen van mevr. Schippers zal haar niet naar het licht van visie brengen. Dank je wel, ik vond het een opsteker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *