Ga naar de inhoud

Non-actief?

De ochtend begon met een dubbele klap in het gezicht.

‘Haarlemse vriendinnen winnen weblogprijs’, las ik in Grote nee Dikke uh… Compacte Broer het HD van dinsdag. Het betreft de Biebster Award, een doorgeefprijs voor beginnende weblogs, die werd gewonnen door ‘vriendinnen’ Laura en Simone met Haarlem City Blog.

Tot zover niks mis. Dat was nog niet die klap. Maar dan staat het er: “We zijn echte muggen. Omdat er nog geen actieve blog over Haarlem bestond, zijn wij hiermee begonnen.”

Gr… ggg… gee… géén actieve blog over Haarlem? Kijk, dat die veulshoppende schatten het RaDa niet kennen is nog tot daaraan toe, maar hé, hier had iemand van de stadsredactie de persen toch moeten  stoppen?!? Ik EIS een RECTIFICATIE in 30.000-voud! Mede namens Wilikditwel.

Binnenkort bestaat het Raarlems Dagklad overigens acht jaar – hoogbejaard voor een weblog en rond 23 april doe ik wellicht aan introspectie en retrospectie. Voorlopig wil ik jullie alleen attenderen op een stukje van Zezuja, zeer door mij bewonderd, wier Zotisch Weblog twee jaar ouder is dan het mijne. Dat stukje gaat over de pioniertijd van het webloggen, maar is vooral interessant voor de what-you-read-is-what-you-get-denkers. Over de grenzen tussen privé en publiek, en het ongemerkt verschuiven van die grenzen door de jaren heen. Wat geef je prijs, wat scherm je af? En soms verbaas je jezelf. Zo’n autobio-stukje als Jongleren zou ik acht jaar geleden niet geschreven hebben, dat weet ik zeker.

Acht jaar geleden… toen was ik een ander mens. Jullie ook, hopelijk?

1 reactie op “Non-actief?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *