Ga naar de inhoud

Lifblogjes

Twee keer klein en een keer groot, te beginnen met de treurigste horeca-bestelling die ik ooit hoorde:

  • Gisterochtend zei een man op een terras op de Botermarkt tegen de serveerster: “Doe mij maar één koffie verkeerd met zoetjes.” Eigenlijk had het Carmiggelt-muziekje eraan vooraf moeten gaan (In a Sentimental Mood).
  • Van sms’ende fietsers en trimmers kijkt niemand meer op. Vanochtend zag ik bij Duin en Kruidberg een amazone druk haar GSM-schermpje vingeren, terwijl haar paard woest galopperend een dubbele okser… uh, nee… dat paard stapte rustig door over het ruiterpad (had eigen navigatie) en verbaasde zich nergens over.
  • Gisteren zag ik het grootste Amsterdammertje in den vreemde tot op heden, in een tuin achter de Velserstraat. XXL!?!, dacht ik eerst. Het duurde even eer ik in de smiezen had het niet ín de grond stond, maar op de grond.

amsterdammertje

We hebben er trouwens nog veel meer. Harrie oogstte er maar liefst zes in het Westerhoutpark en stuurde ze mij, vergezeld van deze nuchtere mededeling: ‘Ze staan daar voor waar ze voor bedoeld zijn: stoepparkeren tegengaan. Niks nostalgie of straatmeubilairkitsch dus.’

amsterdammertjes

Voor meer over uitheemse palen zie hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *