Ga naar de inhoud

Sheep dog trial

We reden terug langs de Zeeweg, van het Bloemendaalse strand en rechts bij de oude Zandwaaier stond een kudde schapen, die klaarblijkelijk de Zeeweg ging oversteken. We knepen in de remmen.

Geen schapenklaarovers te bekennen, wel twee boswachters en twee border collies. Ah… bij de weg ook nog twee mannen in hesjes, die het verkeer moesten temmen. Niettemin… een hachelijke onderneming. Na enig gedrentel en gedreutel kwam alle wol eenvachtig in beweging. En die honden deden niet onder voor hun Britse familie.

Stap 1: de rechterrijbaan:

kuddegedrag

Stap 2: nu niet teuten, dames, het is spitsuur!

schaapachtig

Stap 3: ook niet grazen in de middenberm, meteen door naar ingang Koevlak.

hondenbaan

Geen centje pijn, er was er niet een die afsloeg naar het Brouwerskolkje of wilde onderzoeken of de rauwkost bij de Bokkedoorns groener was! En ook de automobilisten waren opmerkelijk goed gedresseerd.

Ik moet bekennen, ik ben een fan van die schaapshonden, en ik ben niet de enige. De BBC zendt al sinds de oprichting One Man and his Dog uit, een programma waarin een boer zijn hond een proeve van bekwaamheid laat afleggen. De formule is heilig. Zie bijvoorbeeld hier.

En hieronder, nieuw voor mij, de onvermijdelijke parodie, uit Ierland: Round up your mates for a Guinness on St. Patrick’s Day. Hilarisch!

3 reacties op “Sheep dog trial”

  1. Jelle van der Meulen

    Dat lukt mijn hond nooit! En ik krijg hier dorst van (‘s ochtends om kwart over negen al).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *