Ga naar de inhoud

Smoke the herb

Afgelopen vrijdag zat ik met een vriend op een aardig terrasje aan een kanaal in Amsterdam-Noord toen wij brutaal werden overvallen door twee gemotoriseerde hoveniers met dermate krachtige maaiapparatuur dat de sorbets en witte wijn vanaf de oever waar zij hun operatie uitvoerden (5 meter verderop) werden besprenkeld met stuifzand en onkruidhaksel.

Was het kinnesinne? Een afrekening? Omdat wij zichtbaar genoten van onze verfrissingen en zij zweetten in hun dienstkleding met capuchon en oorbeschermers??

Maar nee, ze bleken zich van geen schuld bewust. Het is kennelijk overal hetzelfde. De RaDa-reda heeft zich al vaker verwonderd over het geweld en de onverschilligheid waarmee gemeentelijk groenonderhoud gepaard gaat (zie Grondoorlog, Man met zeis gevraagd en Langs de Delft). En over de inzet van machines waar de gemiddelde burger geen weet van heeft, zoals de grasbrander (zie Verschroeide Aarde). Maar het kan altijd erger. Vanmiddag bij de Verspronckweg zag ik een fietser een noodstop maken bij een manoeuvre van…

holy smoke

Ah, onkruidverdelging! Een désherbeur thermique, maar dan XXL. De rookontwikkeling was aanzienlijk en er likten vlammen onder de carrosserie vandaan. Het was behelpen voor de bestuurder op die stenenstrook en om nou te zeggen dat hij maatwerk leverde…

weedburner

En als groen en duurzaam kan zulk onderhoud moeilijk worden bestempeld.

geschroeide tegels

Het zijn keuzes die de gemeente maakt. Alleen, waar ik nou benieuwd naar ben, wie maakt die keuzes? Het moeten ambtenaren zijn die met een maniakale grijns door zo’n catalogus bladeren en bij het opstellen van hun verlanglijstje vooral kijken naar motorvermogen, tankinhoud en pure vernietigingskracht. En fuck the environment!

gung ho

8 reacties op “Smoke the herb”

 1. Jelle van der Meulen

  Beste Dagkladderaar,
  Nog nooit zo vaak het Raarlems Dagklad gelezen als deze vakantie. Dankzij de aankondigingen van de oud-stadsdichter van Haarlem op Facebook! Oftewel: moet je dat niet zelf eens doen?
  Groeten uit Castricum

 2. @Jelle: Ja, Facebook… die slag heb ik gemist. Maar of ik de inhaalslag wil maken? En 700 vrienden wil? Het RaDa is al acht jaar 24 uur per etmaal open, dus als de mensen het nu nog niet weten… Maar zo’n Facebookduwtje van deze of gene bezorgt me altijd wel een stel extra bezoekers, dat zeker. Groeten terug!!!

 3. Ja! Maar! Wegbranden is dus wel de groene en duurzame optie. Heb ik me laten uitleggen. Want werkt beter en langer dan gif, zonder nare bijwerkingen.

  Ik vind die grote brulbakken stiekem wel mooi trouwens. Maar liefst vanaf achter dubbel glas, dat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *