Ga naar de inhoud

Limousine

Auto-immuun, zo kan je de eenpersoons RaDa-reda best betitelen. Die krengen doen mij niks, ik ben bewust autoloos burger (BAB), tegenstander van particulier autobezit (zie Vicieuze files) en ik kan een versnellingspookje niet onderscheiden van een uitlaatpijp.

Maar ditmaal kom ik er niet onderuit om aandacht te schenken aan een auto. Vanaf het terras van De Witte Zwaan zag ik zaterdag hoe een niet misse limousine zich vanaf de Kinderhuisvest behoedzaam de binnenstad in manoeuvreerde. Over de de identiteit van de inzittenden kan ik alleen speculeren – alle raampjes waren dicht. Kijk, dit was ‘m:

limousine

De vaste terrasklevers toonden zich niet bijster geïmponeerd. “Die gaat zeker naar de Schalm een paar kaarsen kopen.” “Ik had er ook zo een – heb ik ingeruild voor een Solex.” “Zijn de Toppers alweer in Haarlem?” “En van binnen zit een bowling-baan…”

Of opmerkingen van gelijke strekking. Nivelleren is een feest (volgens Hans Spekman), maar een beetje standsverschil verhoogt soms ook de stemming.

5 reacties op “Limousine”

 1. een compensatie auto, als je het koud hebt, doe je een dikke trui aan, als je slecht loopt, neem je een rollator. Als je dom bent, ga je veel geld verdienen. Als je veel geld hebt, rij je in een dure auto. Als je niks mee hebt, huur je een compensatie auto met veel deuren. Kan je altijd uitstappen.
  of zo iets.

 2. Dit is een Hummer (!) stretched limo. Zo ordinair dat het bijna weer leuk wordt. Zo ordinair dat zelfs de Toppers of de 3 J´s er nog niet dood in gevonden willen worden. Mogelijk was ie onderweg naar McDonald´s voor een verjaardagspartijtje. Binnen de regio kost je dat 150 euro heen en terug. Inclusief een fles alcoholvrije champagne, exclusief de kosten van het feestje bij de Mac.

 3. Een aantal jaren werden dergelijke hummertjes hier in Alkmaar op de grens met Bergen geparkeerd en dus zag ik ze regelmatig de stad onveilig maken. Het lijkt er op dat dat over is. Dwz ik kom vrijwel nooit langs die parkeerplek, maar ik zie ze het laatste jaar niet meer in de stad verschijnen.

  Als ik eerdere reacties lees, dan is dit gewoon een taxibusje voor opgeschoten kids/jeugd betaald door paps en valt het onder daddycated public transportation.

 4. @ Harrie: kun je toch zien wat een visionair Henriette Roland Holst van der Schalk (1869-wie leest haar nog?- 1952) was, toen ze dichtte:
  ‘De zachte krachten zullen zeker winnen’
  Hummertje rijden is nu al een kinderziekte, met spekkies en dropsleutels…
  En @ Marius, beste mensen, auto’s is echt een terrein waar hij – verder een homo universalis, ik ben getuige – geen bal vanaf weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *