Ga naar de inhoud

Emmerlijst

“Dit kan ik van mijn lijstje schrappen”

Koperpoets halen bij de Karwei? De kokosmatten uitkloppen? De kruipruimte isoleren? Nee, het was de kop boven een joemmunintrest-verhaaltje in het HD-verslag van de Zilveren Kruis Achmealoop.

Deelnemer Bram Cuppen (28 jaar) liep de halve marathon in 2.07.55 uur (een uur langzamer dan de Keniaanse winnaar, Evans Korir Kipkoech), maar wat mij meer trof dan zijn atletische prestatie was de toelichting: “Dit was mijn debuut op de 21 kilometer. Ik vind hardlopen eigenlijk helemaal niet leuk. Maar ja, je moet een keertje een halve marathon gedaan hebben. Die kan ik dus weer van mijn lijstje schrappen.”

De marathon van New York staat ook op Brams lijstje (Berlijn vindt hij te dichtbij), mits de sponsoren meewerken. En hier (ja, hier! en geen woord verder) staakte de RaDa-reda de voorbereidingen van een zuuraanval. Nergens voor nodig. Kappen! Laat die jongen die niet van lopen houdt lekker lopen, met een bucket list in zijn kontzak. Benijd hem om zijn vitaliteit en planmatige onbevangenheid (…)!

Ieder op zijn meug. Zondag doolde ik met de huisdichteres door het Noorder(sport)park, alwaar wij langs de Jan Gijzenvaart op een soort gemeentelijke openluchtsportschool stuitten. Een batterij strak gele trimapparaten waar je ook als winnaarstype best op gezien wil worden.

trimvreugd

Lang leve de volksgezondheid! Wij kregen er Chinese visioenen van: tienduizenden Haarlemmers die zich in de ochtendschemering in het zweet werken om de dag/de week/het leven beter aan te kunnen. Als we nou eens in elke straat vier parkeerplekken opofferen en daar van die hippe toestellen installeren? Behalve voor de conditie ook goed voor de sociale cohesie. Als we het groots aanpakken (Chinees groots!) kan de stad er nog goede sier mee maken ook.

Haarlem Fitste Stad! Welke wethouder zet het op zijn lijstje?

P.S. Het sportkatern van het RaDa is deze week wat dikker dan gebruikelijk. Een en ander in verband met mijn bijdrage aan de HWP-avond met Bram Bakker in de Heerensociëteit aan de Zijlweg op 11 oktober (aanmelden bij tselstgeest[apenstaartje]hetnet.nl). Zie ook hier

brambakker

1 reactie op “Emmerlijst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *