Ga naar de inhoud

Hout- en hersenkronkels

Een simpele duinwandeling van Kraantje Lek naar de Kop van de Zeeweg in vijf foto’s.

hollepaal

Eerst de holle houten paal. Het binnenste was vrijwel weggerot en van bovenaf zag ik een aantal pennen inwaarts steken. Op dezelfde hoogte als de knoesten aan de buitenkant van het paaltje. ????????????? Voor het eerst besefte ik dat takken niet met schroefjes en moertjes aan de stam zaten. Nou ja, in ieder geval dat ze dieper de boom in/uit de boom groeiden dan… ach, ik had er gewoon nooit over nagedacht.

eekhoorntjesbrood

In de media is het een en ander te doen geweest over de legaliteit van bramen plukken in natuurgebieden en vandaag meldt Marjoleine de Vos in de NRC dat paddestoelen plukken mag, mits je toestemming van de eigenaar van het gebied hebt. Gelukkig las ik dat pas tevreden uitbuikend en nasmakkend , een uur nadat al het eekhoorntjesbrood in de roomsaus verwerkt was.

kraanvogels

Ze naderden in een volmaakte V-formatie, maar pas toen ze pal boven ons vlogen zagen we de lange nekken. “Kraanvogels!” riep een van ons en toen moest ik nog frommelen en rommelen met het foedraal van het fototoestel – ai, slechts de helft van het reisgezelschap staat erop en dan nog schimmig ook. Maar let wel, dat lange middelste stuk is hun lange nek (en niet het lijf).

De taalkronkels waarin bordenmakers zich wringen hebben de RaDa-reda al eerder verbaasd. Alleen een bord ‘Ruiterpad’ voldoet kennelijk niet om drieste skateboarders en solex-rijders te weren. ‘Verboden toegang behalve voor ruiters?’ Ja, maar… als ze dan als gekken rondrossen en die paarden door het struweel jagen? Cross country…? Ah…

ruiterpad

Zo dan maar. ‘Verboden toegang behalve voor ruiters op het ruiterpad.’ Hoewel… Wat doe je met een ruiter die zijn paard op stal heeft gelaten? ‘Verboden toegang behalve voor ruiters te paard op het ruiterpad?’ En als je al een ‘ruiter op het ruiterpad’ bent, waarom heb je die toegang dan eigenlijk nog nodig?

Nog tien minuten zo doorfilosoferen en vitale hersengebieden eindigen als deze houtguirlandes, die ik op een pallet zag liggen bij het Bloemendaalse Strand. Vermoedelijk gebruikt als sfeerverhogend element in een nu ontmantelde strandtent. Al weet je het nooit zeker.

draaihout

Jullie snappen, het was een fijne wandeling; er staan er meer in de categorie van A Naar B.

2 reacties op “Hout- en hersenkronkels”

  1. Wat een fijn tekst- en beeldverslag weer! Hopelijk ben ik er volgende keer weer live bij.

  2. Je weet het ALLEMAAL NOOIT ZEKER, Marius, breek me de bek niet open. Hoewel, als er iemand is, door wie ik me de bek graag open laat breken, ben jij het wel. Zo ZIE je maar weer. Dank voor ALLES.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *