Ga naar de inhoud

Stratenmaken een eitje?

Ik heb de machine niet zelf in actie gezien – hij stond zondag werkloos op de Nieuwe Gracht.

herbestrating

Op het eerste gezicht had het net zo goed een apparaat kunnen zijn waarmee je de straten openrolde als een sardineblikje, maar dat leek niet aannemelijk. Als ik het goed begrijp, worden de stenen handmatig aan het apparaat toegediend door een man ‘op de bok’, waarna ze er als een onberispelijk gevlochten mat uit glijden.

Ah… hier een youtubefilmpje met het procedé. De knieën zullen minder slijten, maar of het werk er nou leuker door geworden is voor de stratenmakers…? En stenen splijten met een beitel is er ook niet bij: het halfje gesneden komt zo uit de fabriek. 

gesneden baksteen

P.S. De RaDa-reda knijpt ‘m als een oude dief: beloven je licht te laten schijnen over het thema ‘Geestelijk en lichamelijk fit blijven’, is dat niet de goden verzoeken? Van Bram Bakker weet ik het niet, maar tot nu toe zijn de huisdichteres en ik in goeden doen. Wie weet tot vrijdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *