Ga naar de inhoud

Bubbelding

 

bubbleboy

Vanzelf, de eerste keer is even wennen. Daar is het een eerste keer voor. Vertrouwen moet je opbouwen. In jezelf, in de anderen. Je wordt gekweld door vragen. Mag ik er echt wel weer uit als ik wil, of is het toch levenslang?? Staan mijn ouders nog op me te wachten als ik weer vrij kom? Is 5000 liter lucht genoeg? Waar is het toilet? Wat doe ik als het straks donker wordt?

bubbelgevangene

En dan sta je er echt helemaal alleen voor. Eerst is er paniek; vechten kan niet, dan maar vluchten. Je loopt over de golven, struikelt, maakt een uitglijer, betast de wanden op zoek naar de nooduitgang. Er is niemand die je kan helpen. Of…

bubbeldrietal

Je ziet drie lotgenoten, ervaren rotten zo te zien, die er het beste van maken. Die in hun element zijn zelfs. Ze ravotten, clownen, proberen een radslag, doen buikschuivers, gaan uit hun bubbel bol…

bubbletumble

Voor mij (geen kinderhouder/-hoeder) was het de eerste keer dat ik aquabubbles zag. Het was op de kermis in Enschede. De kinderen hadden dikke pret, zoveel was duidelijk en commercieel zal het zeker interessant zijn voor de uitbater.

Alleen… de RaDa-reda (nooit te beroerd om zakelijk denkende derden een gratis foolproof business-plan an de hand te doen waarmee ze de westerse wereld en verre omstreken kunnen veroveren, of een imperium vestigen in China en Buiten-Mongolië) kreeg meteen visioenen van bubbelcrèches.

De bubbelcrèche is geluidsarm (gekrijs niet hoorbaar in belendende percelen), werkt met een individuele benadering van het kind (zuurstoftoevoer gereguleerd, zodat de gewenste mate van aciviteit niet wordt overschreden) en  kent geen ‘pestgedrag’ (op de incidentele lange neus naar een passerende bubbel na). Speeltjes, lunchpakket en geplastificeerde werkboekjes worden verstrekt bij afvaart aan het begin van de dag, waarna uw kind zich in alle rust ontwikkelt tot het moment van deflatie (van de bubbel, wel te verstaan).

Een waterdicht en arbeidsextensief systeem, lijkt mij. Eén toezichthouder / pompbediende volstaat om de hele crèche te bemannen. In eerste instantie op de Veerplas, maar na gebleken succes valt te denken aan een bubbelvloot op grotere binnenwateren als het Braassemermeer, de Loosdrechtse Plassen en de Gouwzee.

Overigens zouden ook zelfstandigen zonder personeel en bureau (zzp&b-ers) een bubbel moeten kunnen huren (wellicht een aangepast model met wi-fi) zodat ze ongestoord aan die spoedklus kunnen werken. Als je op het water niet in de flow komt, lukt het nergens.

Misschien ook iets voor de politiek? Een aquabubble op de Hofvijver voor de minister die door alle Haagse ruis even vergeten is wat hij ook weer dacht? Oei, de ideeën borrelen nu wel erg snel op. Ik ga even de zuurstof anders instellen…

2 reacties op “Bubbelding”

  1. Sloterdijks “Sferen” (een kind dat een bel om zichzelf heen blaast). Ik schat dat de zuurstof in een bel van 10.000 kuub wel voldoende is voor een gemiddeld mensenleven. En dat zonder noemenswaardig geluid naar buiten: pure winst!

  2. Dit gedoe is een van de jaarlijkse K-dag rituelen geworden hier op de Singel. Sinds het jaar nul willen mensen al op het water lopen en met dit soort dingen kan dat prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *