Ga naar de inhoud

Blogparel 2013

Zoetzure herinneringen aan de Blogverkiezing van drie jaar gelden: allereerst die ontluisterende twaalfde plek met maar drie miezerige blogjes onder me (baaidewee, hoe zouden ze NU tegen mijn stukje Ton in Kamerjas aankijken? Eerherstel heb ik van de toenmalige jury nooit gehad, maar met de kennis van nu, na alle stennis rond Hooijmaijers zou een elfde plek toch wel het minste zijn…).

Tijdens een groot gedeelte van die feestelijk bedoelde avond liep ik verdoold&verdoofd rond en werd zo een makkelijke prooi voor de glamoureuze verslaggeefster van PowNed. Ach, het leverde een aardig stukje op en dito foto.

Voor de blogparel 2013 ben ik met twee stukjes genomineerd. Ik heb ze zelf niet aangedragen (ik heb geen idee wie wel) – voor mij zijn het twee tamelijk willekeurige stukjes, hoewel Intimiteiten me wel degelijk dierbaar is. Het andere (Schoppers en Aaiers) schreef ik in eerste instantie voor Straatjournaal. Deze week startte de verkiezing voor de Publieksprijs en zie , ik ben al volkomen kansloos. Drie van de 440 stemmen zijn op mij uitgebracht (daar zit er een van mij bij, dus ga maar na). Intimiteiten heeft 8 van de 24 stukjes onder zich en Schoppers en Aaiers staat vierde van onderen. Onderaan bungelend én onschuldig aan mijn eigen gebungel, ik vind het een onfortuinlijke combinatie. Dus mocht er iemand… (jammer dat mussen geen stemrecht hebben!).

2 reacties op “Blogparel 2013”

  1. Het was even zoeken, maar ‘Ton in Kamerjas’ heb ik destijds voor een blogparel voorgedragen. Misschien iemand anders ook, dat weet ik niet. Voor het afgelopen jaar heb ik niets aangedragen. M’n hoofd stond er niet naar. Eigenlijk wilde ik ‘Bullebak met schort’ voordragen, maar was daar erg laat mee en zag dat er al iets anders door iemand anders was ingezonden. En het lstige met dit systeem is dat je beter 1 stukje kan voordragen dat niet zo goed is, dan veel stukjes waar de stemmen over verdeeld worden.

    Ik ben toen niet naar het Blogbal geweest, het jaar daarop wel. Dit jaar is het weer gesplitst en ga ik wel naar de Blogparel, maar niet naar het Blogbal.

  2. Marius (Rada-reda)

    @Ximaar: Ja, maar met elk systeem is wel wat natuurlijk. Ik zou het zelf ook moeilijk vinden één stukje uit te kiezen. Dat ‘Intimiteiten’ is zo gek nog niet, maar om te zeggen dat het representatief is… Hoe dan ook, waarschijnlijk zie ik je in Utrecht op 1 maart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *