Ga naar de inhoud

Blogparel 2013 (vervolg)

Veel genomineerden voor de Blogparel 2013 waren aanwezig bij de feestelijke prijsuitreiking in het Centraal Museum in Utrecht. Zo ook ik. De tweede en derde prijs waren al vergeven. Nu kwam juryvoorzitter Jacq. Veldman naar voren.

Alvorens de enige echte PARELWINNAAR bekend te maken rekte ze haar ceremoniële taak met een inleidend babbeltje.

(Mijn hartslag was 60 bij het begin van haar preambule – ik had er op voorhand weinig fiducie in)

Vervolgens voerde Jacq de spanning op: “De winnaar is een man.” (Een cardiale tempoversnelling naar 70) “Zijn stukje gaat niet over de actualiteit…”

 – 74 – “… en het is ook niet opiniërend… Eigenlijk komt het hier gewoon op neer: deze man kan schrijven.” – 90 – “Het winnende stukje is scherp geobserveerd – show, don’t tell, zoals dat heet…” – 110, want mijn afluisterstukje Intimiteiten viel niet af op grond van de tot dusver genoemde criteria; nu moet ze alleen de ketende mussen nog noemen en dan kan ik een overwinningsrede van tien minuten gaan improviseren. Het zal toch niet waar zijn???

“Ik kan eigenlijk geen beter compliment bedenken dan hier de naam Simon Carmiggelt te noemen…” -Ik knik instemmend – ja, nu ze het zegt… of anders Tsjechov? Isaak Babel? 140 boinkdeboinkdeboi… “De winnaar is Marten Heijs, met De Postbode!!!”

(140-120 – 110- 100 – 80 – 60 – en inderdaad, nu ik het het nog eens rustig heb gelezen, vind ik het een waardige winnaar.

Met dank aan de organisatie en wie weet tot volgend jaar.

3 reacties op “Blogparel 2013 (vervolg)”

  1. Dank je wel. Ik heb veel mooie stukjes gelezen en veel leuke mensen gezien. Lees vooral ook Esther Naomi Perquin in de Groene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *