Ga naar de inhoud

Pop-uppolitici

Onder de huidige omstandigheden valt het de RaDa-reda moeilijk NIET mee te gaan in de nationale lentehysterie.

Eerst was er vanochtend een aanstaande futenmoeder langs het Houtmanpad, die haar eitjes al had gelegd en een gemotiveerde futenvader, die de bodem dregde en natte bladeren aanvoerde om de isolatie van het nest te vervolmaken.

futennest

Sneeuwklokjes zijn er al een hele tijd en crocussen overwoekeren het Kenaupark als Russische soldaten De Krim.

Bij het Bolwerk steeg een zwerm gele narcissen geschrokken op toen ik passeerde en zocht een veilig heenkomen in de bomen, met nog ongeoefende vleugelslag.

vliuchtnarcissen

Pril leven, hoopvol, onbevangen – het ontroert altijd weer en alsof het nog niet genoeg was zag ik in de Gierstraat een ongeboren pop-up shop. Het was de VVD ditmaal! Lijsttrekker Rob de Jong stond in voor de etalage, onder JE EIGEN HUIS IS GEEN SPAARPOT VOOR DE GEMEENTE, geflankeerd door Jaap Funnekotter, in de deuropening, onder OZB BEVRIEZEN. Ik naderde schoorvoetend en biechtte op dat ik niet tot de achterban behoorde. En ginnegapte dat ze (met alle respect en ondanks alle ballonnen) wat mij betreft niet konden tippen aan Maaike Pop-up Pippel aan de Kruisweg.

“Morgen komt Jeanine Hennis-Plasschaert,” counterden ze koelbloedig, “die verricht de officiële opening.” Niettemin… zeg nou zelf, ook qua coloriet haalt de VVD-winkel het niet bij het lentegroen van Pippel. Met dat oranje blijft het toch een beetje café De Natte aan de vooravond van een WK-finale.

Funnenkotter

Staan we (na de Haarlemse Plakoorlog van 2010) aan de vooravond van een Haarlemse pop-upwedloop? Ik voorzie dat andere partijen niet achter kunnen blijven. Kansen genoeg in het huidige economisch klimaat. In de Paarlaarsteeg (waar vroeger Hensen zat) zag ik een etalage waar met een paar simpele aanpassingen zo een politieke partij up kan poppen.

Hensen

Huiswerk voor morgen: bedenk een passende leuze voor deze potentiële campagnewinkel voor minstens een van de volgende partijen:

  • Ouderen Partij Haarlem
  • TROTS
  • OPA
  • partij voor de jeugd
  • CDA

2 reacties op “Pop-uppolitici”

  1. Jammer dat de PVV niet meedoet, anders zou ik naar aanleiding van deze etalage wel iets puntigs kunnen bedenken over de roemruchte Roemeen, Vlad de Spietser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *