Ga naar de inhoud

Framing

Framing in de politiek is zo in zwang dat je andere kadermakers haast zou vergeten. Langs een dijk aan het Noord-Hollands Kanaal bij Purmerend staat dit frame:

framing

Inderdaad een landschap om in te lijsten en aan een cultuurhistorische beschouwing te onderwerpen. Wij aten ons twaalfuurtje op een tegenoverstaande bank en zagen twee reigers door ‘het beeld’ vliegen. Wie meer van portretten houdt dan van weilanden kan hier ook zijn gang gaan, al naar gelang zijn persoonlijkheid:

sylviaframe mariusjaspers

Terug in Haarlem zagen we aan de Schouwtjeslaan het tegenovergestelde fenomeen. Sponningloze deuren. Frameloos dus. Eerst dacht ik dat het eveneens een kunstwerk was – een doorhenge / deurencirkel – met een knipoog naar Stonehenge – in afwachting van de bouwactiviteiten die werden aangekondigd.

sponningloos

Een voorbijganger legde uit dat het zo artistiek niet lag – op deze plek zullen (als zich genoeg kopers melden) hofwoningen verrijzen en op deze manier kunnen belangstellenden vast zien waar hun voordeur komt te staan.

hofwoningen

‘Vanuit de auto direct de woning betreden’ luidt een van de aanprijzingen. Zo zie je maar weer hoe belangrijk framen is! ‘Uitlaasgassen onder de vloer als papa naar zijn werk scheurt’ klinkt aanzienlijk minder aantrekkelijk.

Lees ook Weggeeflijsten.

2 reacties op “Framing”

  1. @Roberto: Ze hadden ook Reader’s Digest en de Consumentengids, maar die vonden we toch minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *