Ga naar de inhoud

Spiegelingen

I.

Een paar weken terug waren we in Graft-De Rijp. Op een huisje aan de dijk viel mij een bekende naam op. Sonja Besselink…

derijp

Dat moest haast wel dezelfde zijn. Ik belde aan en ja, het was de oud-collega die ooit textiele werkvormen gaf in Zaandam. Binnen was een atelier/galerie met werk van haarzelf en andere kunstenaars. Bij een kopje thee praatten we bij. In een vroegere periode werkte ze veel met plexiglas, vertelde ze, en juist dat ‘oude’, strakke werk maakte bij een recente expositie veel los bij bezoekers..

sonjabesselink

Ik schuifelde heen en weer, experimenteerde met de vlakverdelingen en schoot wat foto’s, waarvan één met een verrassende bijvangst (zie ook de bovenste foto):

plexi2

II.

Gisteren maakten we een bollenwandeling bij Sassenheim en Voorhouten. Tussen de tulpenvelden poseerden veel Chinezen en Spanjaarden, maar wij Nederlanders constateerden zuinigjes dat de boeren al druk hadden ‘gekopt’. De mooiste foto’s maakten we van een veldje met een bollenschuur en een kas op de achtergrond.

kasspiegel

Nee, zo is het niet veel soeps. Het gaat om de spiegelingen. Onderstaande foto maakte Henk Sloos:

verzoeknummer

En zo schoot ik ‘m zelf vanuit een andere hoek: een fantasieloze bollenschuur werd getransformeerd in moderne architectuur.

tulpenspiegel

III.

En als je eenmaal zo’n spoor volgt, kan je een dag later de camera niet op zak houden bij WTC:

WTC-glas 

Een obsessie krijgen – zo hard kan het kennelijk gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *