Ga naar de inhoud

Medemenselijkheid

Vandaag moet ik mijn column voor het Straatjournaal schrijven. Het Straatjournaal, dat ik vaak kocht bij deze vriendelijke man uit Burundi, op zijn vaste stek bij de HEMA.

mohamed

                                   (foto wilikditwel)

Zo niet het laatste nummer. Eind april is Mohamed Rugamana (weer eens) opgepakt door de vreemdelingenpolitie. De Haarlemse gemeenteraad (met uitzondering van de VVD) heeft zijn ongenoegen daarover al uitgesproken (zie hier en vergeet niet de reacties te lezen). Hij had een tijdelijk onderkomen bij Stem in de Stad – dat ons op Twitter dagelijks aan zijn detentie herinnert.

steminstad

Op Facebook staat een indrukwekkende preek van hun directeur Ranfan Kouwijzer over Mohameds lot, die het verdient integraal gelezen te worden!! Ik ga daar nu geen bittere woorden aan toevoegen; ik hoop alleen dat hij er weer staat voordat het juninummer uitkomt. En ik weet zeker dat ‘detentienummer 5694582’ blij zou zijn met een kaartje – voor het adres zie boven.

2 reacties op “Medemenselijkheid”

  1. @lidia: Ah… ik had de foto bij de preek weggeplukt! Je stukje had ik natuurlijk ooit al gelezen, en het is een goede aanvulling bij wat ik schreef. Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *