Ga naar de inhoud

Grastapijt

Vandaag bij de post een soort stafkaart van de Kleverpark- en Frans Halsbuurt. Handig voor wie later stadsguerrilla wil worden! Afzender is de Manager Operations van Spaarnlanden, M.M. van Duijn, die ons in een begeleidend schrijven verwittigt van de op handen zijnde ‘milieuvriendelijke onkruidveegactie’.

BVD

Dit is maar een uitsnede (zie hier voor de hele kaart) maar geloof mij, beste Raarlemmers, alle goten waar je in terecht kunt komen staan erop. De rode goten worden op 15 mei geveegd (dus dan bij blauw parkeren) en de blauwe op 16 mei. ‘Vervuilde goten zijn een belangrijke broeihaard voor onkruid’, zo maaien ze de anti’s het gras voor de voeten weg. Want onkruidbroei, dat wil immers niemand!

[Lexicaal intermezzo: Uh… wat is een broeiplaats eigenlijk? Letterlijk, bedoel ik. Kan je ze op Marktplaats kopen? Via Google kom ik alleen op voorbeelden van broeiplaatsen: mascara, toetsenborden, tandenborstels, de stethoscoop en de groentela zijn broeihaarden van bacteriën en Bangladesj is er een voor terroristen. Mijn bejaarde Van Dale kent ‘broeihaard’ helemaal niet – wel ‘broedplaats’ natuurlijk en ‘haard (van onrust)’. Een mooie klus voor Ewoud Sanders (een stadgenoot, stadgenoten!)]

Hoe dan ook, laat Spaarnelande die goten nog maar één keer goed uitmesten want volgens het nieuwe coalitieprogramma van D66, PvdA, GL en CDA gaan we toe naar ‘een lager kwaliteitsniveau van het onderhoud openbare ruimte’ ( besparing € 1 miljoen over vier jaar).

Misschien heb ik nog een ideetje voor de nieuwe wethouder. Bij station Abcoude werd ik getroffen door een onwaarschijnlijk glad en groen plantsoentje. Onnatuurlijk groen…

kunstplantsoen

Ah… kunst!

plantsoenbreed

Zo zouden we het in het Staten Bolwerk ook  kunnen doen. Of langs de Jan Gijzenkade. En na Bevrijdingspop zo’n tapijtje leggen kost waarschijnlijk geen drol vergeleken met de herstelwerkzaamheden van nu. Hé, die bomen daar in Abcoude, zouden dat ook neppers geweest zijn? Of is dat de volgend stap?

1 reactie op “Grastapijt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *