Ga naar de inhoud

Burger

(Gastbijdrage Emma van Wezenbeek)

Rugamanaplat

Burger

Men maakt gehakt van de man
die man, al eerder door de molen gehaald
van papieren inleveren lezen ondertekenen
En nu nog een keer wachten
tot de eenheidsworst gedraaid is
einde productie, einde procedure
‘Nederlands keurmerk, meneer’
Men maakt gehakt van de man
die man, van wie men vergeet
dat hij al een burger is

Ik schreef onlangs over Mo Rugamana, en diens zinloze opsluiting (zie Nederland Klinkerland); tot mijn verrassing ontving ik deze week een gedicht van mijn leerling Emma van Wezenbeek (vandaag hoogstwaarschijnlijk geslaagd voor haar eindexamen), waarin zij het voor hem opneemt. Ik plaats het met haar toestemming als gastbijdrage op he RaDa en hoop dat andere media die Mo een warm hart toedragen het ook plaatsen.

1 reactie op “Burger”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *