Ga naar de inhoud

Oranjest

Die voortuin is ook altijd het Kerstigste van de hele Rijksstraatweg, vertelde mijn fietsgezellin me: naast Father Christmas in vol ornaat en Jozef en Maria in een megastal met os en ezel en schaapskuddes, staat er ook een levensgrote eland met slingers en engelenhaar in zijn gewei. De gevel is getooid met meer knipperlichtjes dan de Hubble-telescoop ziet op een doordeweekse dag en uit luidsprekers schalt onafgebroken Weihnachtmuzak.

En nu hebben ze Oranje.

Oranjest

En niet zo’n beetje. Pièce de résistance is een slapende oranje leeuw, die tussen bloeiende afrikaantjes wacht op het moment dat hij de brave Costa Ricanen schrik aan mag jagen.

Ter verhoging van de feestvreugde staat midden in de tuin ook nog een vlaggenmast waaraan een schooltas hangt. Geslaagd!

Ik ga ze volgen de komende maanden. Dierendag, Dag van de Arbeid, Maria Lichtmis, Warme Truiendag, Grote Verzoendag, Suikerfeest, Halloween en Vlaggetjesdag, ik wil het allemaal meemaken. Wat ik me wel afvraag, hoe vullen ze de dagen dat er in de verste verte niets te vieren valt?

 

3 reacties op “Oranjest”

  1. Ha pr! Ja… leuk om samen onder dezelfde wedstrijd te lijden, aan verschillende kanten van de datumgrens, een beetje verbonden door Gerrie’s telefoon en veel oranjefanatisme!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *