Ga naar de inhoud

Feeders

Ineens kom ik overal  ‘feeders’ tegen in alle maten en soorten – ik leer veel bij de laatste tijd. In The Sex Lives of Siamese Twins, niet de beste roman van Irvine (Trainspotting) Welsh, trof ik het woord aan in de perverse betekenis; een feeder is iemand met een overactief zorginstinct: hij vindt er bevrediging in zijn geliefde vet te mesten. Mij ontgaat de lol ervan, maar dat geldt wel voor meer perverse kicks.

Gisteren op de zogenaamde Zomerpagina’s van Grote Broer het HD (dit jaar met thema ‘water’) behalve ‘Waanzinnig wonen op een woonboot’ een gesprekje met 60-jarige vmbo-leraar Frans Vrolijk, die graag een hengeltje uit mag gooien. Ook daar kom ik feeders tegen- nee, geen mannen die dwangmatig deeg en maden in het Spaarne gooien om de brasems op te kweken, maar een vistechniek: aan de lijn bevestig je een soort kooitje met lokvoer. De ontwikkelingen hebben niet stilgestaan de laatste veertig jaar – toen bracht ik zelf nog hele dagen door aan de oevers van Heksloot en Kanaal-B. Met de vaste stok…

rss

Via zo’n oranje rss-icoontje kun je je abonneren op nieuwe berichten / newsfeeds van kranten en (zie rechterkolom) het RaDa. De programmaatjes daarvoor noem je news-feeders. Je heb ook news-feeders in menselijke gedaante en dat brengt me op Wybren van Haga. Het VVD-raadslid verdenkt D66-wethouder Ewout Cassee van corruptie bij de verkoop van de Publiekshal (Zijlsingel) en voedde het HD een mailtje met die strekking. Het resulteerde in een artikel met de kop ‘Verkoop Zijlsingel stinkt’.

Waar stank is, is poep, zou je kunnen denken, maar nieuwsvoeder Van Haga baseerde zich bij zijn aantijging niet op harde bewijzen, maar op gesprekken met zijn contacten in de vastgoedwereld. Toevallig of niet toevallig, Haga’s stinkbommetje barstte een paar dagen voordat de NRC een fors stuk plaatste over de twijfelachtige gang van zaken bij Cassees benoeming in 2010; die verzweeg een veroordeling wegens wanbeleid bij het taxi- /ziekenvervoerbedrijf dat hij destijds leidde. En zo was er nog het een en ander. De goede Annalaura Molducci heeft er klauwenvol werk aan (terwijl haar HD-collega’s ontspannen kouten over dobbers en wartels of loungen op het voorplecht van waanzinnige woonarken). Annalaura vat het zo samen: Wethouder Cassee lijkt hoofdrolspeler in lastercampagne – bungelend het reces in.

Eind augustus komt er een extra raadsdebat en wie weet heeft de eenpersoons RaDa-reda tegen die tijd een gefundeerd oordeel over het fijne neusje van Wybren van Haga en over de modderwroeters van de NRC. Het is verdomme mijn eigen krant, maar nu komen ze te dicht bij huis met hun onthullingen. Ik betrap mijzelf op een irrationeel soort wrevel – zo van: hé, jullie kennen Cassee helemaal niet. Die man is al vier jaar bezig, hij is herbenoemd en mijn onderbuik zegt me dat hij wel deugt. Goeie peer. Laat hem niet bungelen!

images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *