Ga naar de inhoud

Stalactieten

Had ik vlogger moeten worden? Kan ik me nog ergens laten bijscholen of heb ik de vlogboat voorgoed gemist?

Deze week moest video-blogger Enzo Knol bij een ‘fan meeting’ op het Jaarbeursplein door de politie worden ontzet. “Ik voel me kut omdat ik aardig wat fans teleur heb gesteld,” luidde het commentaar van de ontgoochelde Knol, recht op de cam af.

Hysterische meutes, kom daar bij het RaDa eens om… Bij vijftien unieke wekelijkse bezoekers klap ik al in mijn handen tegenwoordig. Vind je het gek, ook? Zet die twee woorden eens naast elkaar, BLOGGER en VLOGGER. Wat ben je liever? Een VLogger, VLot, fideel, fris van de lever, die overal op af VLiegt, wiens ideeën een grote VLucht nemen, VLinderachtig, VLiegerachtig… Het kwikzilverige leven VLiedt gretig je camera in en komt er VLuks fluks VLijmscherp geredigeerd weer uit.

De blogger daarentegen is traag, broeierig, ongewassen, solitair; een taalpuristische tobber wiens meningen zich ontwikkelen met de spontaniteit van een stalagmiet. Enfin, berusting lijkt me het enige. Als je als blogger geboren bent, wordt je nooit een vlogger, zoals het gezegde luidt.

Trouwens, stalagmieten, nu we het daar toch over hebben… Gisteren zag ik een gekke stoeptegel. Het was bij een viaduct over de Westelijke Randweg, bij de Julianalaan – geen plek waar je doorgaans lang verwijlt.

tegelbreuk

Het zag eruit of iemand daar HEMA-reparatiepasta had gemorst; er drupte water op, als uit een lekkende kraan. Toen ik opkeek zag ik onder een afvoerbuis mijn eerste Westelijkerandwegstalactietjes.

afvoergat

Ah… en er waren er nog veel meer. Sommige wel tien centimeter.

randwegstatalctiet

stalagtieten

Volgens Wikipedia duurt het soms duizend jaar voor zich een centimeter stalactiet gevormd heeft. Dat zal dan wel voor de drupstenen in de grotten van Han gelden en niet voor deze snelwegpegels. Een nieuwe toeristische attractie zou ik ze nog niet durven noemen, maar op zich ben ik wel benieuwd of er elders in Haarlem nog grotere exemplaren te zien zijn.

Pfff… dit is nou eens zo’n onderwerp waar de Vlogger de Blogger niet bij voorbaat overVLeugelt. Lekker statisch, grijs en onactueel. Voor de zekerheid toch even uit het raam gekeken of er niet toevallig RaDamania is uitgebroken…? Nee, ik kan veilig over straat.

1 reactie op “Stalactieten”

  1. Ja die miljoenen jaren moeten ‘good old creationism’ discrediteren. In ons roeihonk (1935) hangen ze van 10 cm. Die zijn dus in 2095 20 cm. En in 2190 4o centimeter. In 2370 zijn ze 1 meter 60 en in 2455 moet daar een jongen hangen van 3 meter 20. Dan moet het jaar 2525 van Zager &Evans nog aanbreken. Volg het spoor terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *