Ga naar de inhoud

Stoffenmarkt

Stop de persen, stop de persen! Gisteren had ik net mijn column voor Straatjournaal ingestuurd,  die ging over het beschamende Haarlemse raadsrumoer van de laatste maanden, toen ik in Grote Broer het HD las dat D66 nu definitief, echt, helemaal en zonder mankeren van Louise van Zetten af wil.

Ze blieven haar niet meer in de fractie, of wat daar van over is. Het gebakkelei zal nog wel even aanhouden. Louise de Onverzettelijke (zie hier haar portret in Spaarnestroom)  beroept zich erop dat zij met al haar voorkeurstemmen een krachtige achterban vertegenwoordigt; en in heur hart vindt ze natuurlijk dat die andere acht vijf zeven? – het aantal varieert bij iedere telling – op moeten krassen.

Indien zij in de gemeenteraad blijft (en waarom zou ze niet?) zal dat waarschijnlijk onder een andere partijnaam moeten. D-Zet&Zetstig of zo, of Wee66 of De Ware Democrate of Uiterst Modieus Geschoeide  Powervrouwen Front (UMGPF) of Met Louise Is Het Kwaad Kersen Eten, Cassee en Pippel!!!!!! (MLIHKKECEP). Nou ja, ik zal die column zolang de deadline het toelaat aan blijven passen aan de nieuwste strubbelingen, het is niet anders.

Eén D66-er nam mij voor zich in het afgelopen weekend en dat was Evert de Iongh.

Niet omdat hij dit weekend de raad verliet uit onvrede met de gang van zaken.  Wel om de tweet die hij zondag afvuurde zonder angst voor truttig te worden versleten: ‘Prachtige stoffenmarkt onder de Bavo in de herfstzon, voor de tweede maal en weer druk en gezellig. Lof voor initiator @evertgroot’

Het grappige was, ik liep bij toeval ook over die markt en vroeg me tot tweemaal af of het geen maandag was. Maar nee, te weinig fournituren – alleen kraampjes met stoffen. Het was goed daar; stoffenmarkten trekken een fijn publiek, stelde ik tevreden vast. Ik voelde me als een toerist, tussen de stoffen en de nijvere naaisters. Ik vergaapte me aan de stoffenrijkdom en stelde me een ander leven voor, een leven tussen, nee, in dienst van de stoffen. Wat was er veel: ribfluweel, velours, paisley, denim, chenille, splijtstof, kamgaren, flanel, damast, linnen, zijde, batist, angora, poplin, chiffon, satijn, jute, vilt, tweed, taft!

Evert de Iongh, heeft de politiek niet nodig, lijkt me, afgaande op die tweet. Van Louise weet ik het zo net nog niet.

1 reactie op “Stoffenmarkt”

  1. Ik heb wel van haar gehoord (koppengesneld) in de krant en op RTVNH, maar voor de rest weet ik er het fijne niet van. (Daarom lees ik natuurlijk ook hier.)

    Hier in het hoge noorden op 2 fietsuurgaans van Haarlem is D66 de 3de partij en ik zag ze een paar dagen terug door de stad schuieren voor de verkiezingen van a.s. woensdag. Het is bij ons een rare partij met een Konijn aan het hoofd. Die deed het in mijn ogen 2 jaar prima toen ze in de oppositie zaten. Daarna liep onze stadsregering leeg. Van Trots bleef niets over en sommige mensen stapten uit een andere coalitiepartij. Soort zeteldans dus. Uiteindelijk was D66 bereid om aan te schuiven en de stadsregering onder leiding van Victor de 1e op de been te houden. Vanaf dat moment was D66 knap waardeloos. Opeens waren ze voor dingen waar ze immer op tegen waren en vise versa. Nog nooit een partij zo snel van standpunten zien veranderen. Enorm flexibel alsof ze geen ruggengraad hadden. Ik wilde dan ook aan dat groepje D66’ers vragen op welke D66 ik woensdag zou stemmen, die van voor of na 2012. Ik heb dat niet gedaan uit angst dat zo’n gesprek met 8 van die lui wel eens een uur kon gaan duren omdat de rest zeer ongeïnteresseerd deze hangouderen ontweek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *