Ga naar de inhoud

Ik waak hier

De Muggenmeester heeft nooit zo staan trappelen om camerabewaking in te voeren in de Haarlemse binnen- en buitenstad, maar tijdens Serious Request krijgen de ordehandhavers voor het eerst optische assistentie.

caneraoog

Dit is het hele plaatje, hoek Kruisstraat / Nieuwe Gracht:

videobewaking

Ik vond ‘m eerst nogal utilitair en ‘zichtbaar’ – zeker naast die gewild nostalgische lantaarn er zo pal achter. Bestond er geen chiquere uitvoering met een messing armatuur met cherubijntjes en tierelantijntjes – ik noem maar wat? Maar later bedacht ik dat het misschien wel de bedoeling is dat hij in het oog (het menselijk oog) springt.

Kijk, dit is het hokje waar het mannetje in zit dat de videobeelden bekijkt, van www.video-rental.nl

videorental

In de halve minuut dat ik daar ronddrentelde om foto’s te maken, deed zich een incidentje voor. Een auto stak met een rollatorgangetje de Kruisstraat over en hield niet in voor een heerschap dat voorrang meende… “HÉ, MAFKETEL!!!! KOM TERUG, LUL, DAN STAMP IK JE DIE AUTO UIT!!”

De auto tufte door, het escaleerde niet, er vloeide geen bloed De Nieuwe Gracht in. Waarmee die camera’s (of ze nu al aan staan of niet) hun nut voor mij al hebben bewezen. Er gaat een preventieve werking van uit, dat zie je maar, de burger leert zich te beheersen en dat is een eerste stap naar innerlijke beschaving.

ogen

Bernt, kom maar op met die dingen!

ogen

Een rondje voor de hele stad!

ogen

En baat het niet, dan schaadt het niet.

ogen

1 reactie op “Ik waak hier”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *