Ga naar de inhoud

Restjesdag

Fijn, zo’n kliekjesdag / restjesdag / tussendag / we-hoeven-niksdag / pantoffeldag / laat-maar-waaien- en- natte-sneeuwen Derde Kerstdag.

Op het fornuis slingerde vanochtend nog een groot vel bakpapier met (als een vergeeld jarenvijftigbehangetje)

pompoenrotsjes

de culinaire sporen van de krokante pompoenpomponnetjes die de huisdichteres voor de Kerstdis bereidde.

Mijn brein nam een onaangekondigde denkpauze (oh nee, dat is wat anders) analysestop en liet alles een beetje sloffen vandaag. Ik had een cellosonate van Zoltán Kodály op staan. Toen ik iets wilde pakken in de voorkamer, zag ik vanuit mijn raam het silhouet van overbuurvrouw Claartje, die in haar voorkamer, zittend op een krukje, de strijkstok hanteerde. Het duurde secondenlang eer ik besefte dat de muziek in mijn kamer niet live door haar werd uitgevoerd (op haar chrotta).

Eigenlijk wou ik hier ook nog het recept geven van de whiskysaus die eergisteren extatische tafeltaferelen opriep, maarruh… RECEPT?!?!

Het is vandaag ook een dag-zonder-recepten-en-ingrediëntenlijstjes, dat was ik nog vergeten te schrijven. Help me aan die saus herinneren zo ergens tegen Aswoensdag, afgesproken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *