Ga naar de inhoud

Pop-up shoes

Deze week (of was het eigenlijk wel deze week? Het was voor mij een ratjetoe van hutseklutshatseflatshapsnapballetjeballetjegooimaarinmijnpetdagen) kwam DWDD met zijn eigen Pop-up Museum, met als gastconservatoren de bekendste leden van deze mutual admiration society.

Marc Marie Mulder, Joost Reijn,  Nico Huybrechts, Halina Dijkshoorn en Jan Zwagerman – ja, dat komt wel goed met de PR van dat museum! Het RaDa ontdekte vorige week op een boomstronk een ongehypte pop-up-tentoonstelling aan de Dompvloedslaan in Overveen.

schoenentableau

Dat is niet te zie zo. Ik begeef mij even buiten de paden.

domplvloetslaan

Het is een curieuze collectie. Er was werk van gemaakt want ze zaten stevig met de zool vastgespijkerd aan de stam. De schoenen (bijna allemaal single) zien er gaaf uit. Misschien is er elders nog een paralleltentoonstelling met hun wederhelften?

En het was een expositie in de dubbele zin des woords: de schoenen stonden blootgesteld aan hagel en regen. Na het gele en bijna-oranje weer van de afgelopen week (ja, dat weet ik wel zeker) staan ze er misschien minder sierlijk bij.

Was dit de nalatenschap van een failliete shoe-tique? Of van een modebewuste vrouw die van de dokter uitsluitend nog gezondheidssandalen mag dragen? De huisdichteres en ik hadden meteen een hoofdverdachte, maar dat zegt niets. Want wie weet hebben jullie dat allemaal wel.

3 reacties op “Pop-up shoes”

  1. Ha Marius! IK WEET wie dit GEDAAN heeft! Tis een sister in crime / art namelijk.
    Ze is een filosofe, die in het geheim- liefst ‘s nachts- wonderlijke monumentjes opricht.
    Ze heeft ook al eens een grote STRIK van verboden-toegang-wegwezen-plastic gebonden aan de regenpijp van mijn Venetiaanse Kamer en om de hoek tegen een boom boeketten neergelegd voor een ‘overleden’ Tante Trui, Tante Ger, etc. met handgeschreven boodschapjes eraan voor de ‘ BESTE MOEDER TER WERELD’. Voor de connaisseur gewijd aan Gertrude, de moeder van Hamlet dus. Mooi hè?

  2. PS op de door jou waargenomen boomstronk bij Oldenhove stonden aanvankelijk ook diverse hele hoge hakjes vastgespijkerd. Mensen zeiden zelfs: Julia, ben jij nou ook nog je exquise schoenencollectie aan de wereld aan het weg geven, ter opvrolijking dan wel in het nut van HET ALGEMEEN ? Maar het waren niet mijn schoentjes dus en gekker nog: die hoge hakjes zijn er inmiddels van af gestolen, waar toch echt wel een KLAUWHAMER aan te pas moet zijn gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *