Ga naar de inhoud

Straatharser

Vandaag zag ik iemand de Grote Markt harsen. Tegenover het stadhuis had hij twee tegelluikjes opgeklapt en…

De Verzamelde Kritische Haarlemmers, nimmer genegen zich in het ootje, de maling, de veiling of de zeik te laten nemen: “Tegelluikjes? Op de Grote Markt? Hoepel nou gauw een end op, verwarde RaDaman, die klinkers zijn nog door Lieven de Key hoogstpersoonlijk een voor een aangestampt – die leggen daar al sinds de late Middeleeuwen alsof ze nooit anders gedaan hebben.”

Ja, ik wist ook niet beter, tot ik die man zag zitten. Hij had twee van die luiken open geklapt. Kijk, zijn dat keiharde onomstotelijke fotografische bewijzen of niet?

marktharser

De VKH: “En daaronder in dat gat zit de kruipruimte van de Muggenmeester? Of de ondergrondse garage van de gemeentelijke dienstlimo’s? En waarom hebben die luiken verschillende kleuren?”

Nee, dat laatste kan ik uitleggen. Dat heb ik van die goedgemutste man. Onder die luiken zit de stroomaansluiting voor de marktlui. Maar ze hielden het niet droog daar beneden, dus werd er een specialist in de arm genomen. Een straatharser. Antilekkage. Kijk, dat linkerluik is bijna af…

nepsteentjes

DE VKH: “Nou hij kijkt er wel erg olijk bij, met die gebreide klut op z’n harses. Weet je zeker dat je er niet vies in gestonken bent? Bavocentrist gedist, zoiets?”

Ja, nou… uh… er stond een bestelbusje bij van de firma Hartog, toch , met een website, www.afdichtingssystemen.nl . Maar zeker weten, nee, dat niet – de humor is de wereld nog niet uit, ondanks alles. Hé, weet je wat jullie doen, ga anders zelf even kijken op die Grote Markt morgen. Wie weet hangt dat hele plein van luiken aan elkaar. Vaste grond onder de voeten, dat is kennelijk niet meer van deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *