Ga naar de inhoud

Dicht

Een bezoekje aan de afscheidsborrel van Boekhandel Bloemendaal (klik snel even op de link, nu het nog kan) stond zaterdag in mijn strakke dagplanning, maar er kwam iets tussen. Dus dan maar langs deze minder sympathieke weg: ik zal ze missen. Als vaste boekenboeren had ik altijd de Kennemer Boekhandel en Athenaeum, maar juist de laatste (in de dubbele zin des woords) maanden ontdekte ik hoe efficiënt BB was met bestellingen en daar kwam bij, ik fietste er praktisch langs naar mijn werk.

Verstokte Haarlemmers kennen Inge Happé en Roelf van der Laan nog uit de tijd dat ze Agora dreven, in de Zijlstraat. En zelf bewaar ik  fijne herinneringen aan de Letterenloop (zie Kinderlijk plezier).  In 2013 werd Inge geïnterviewd door Spaarnestroom over haar drijfveren, die je gerust idealistisch kunt noemen. Meer over de achtergronden van het besluit te er een punt achter te zetten staat hier in het Boekblad. Vanaf 2008 kwam de klad erin, daar komt het op neer, en ze konden helaas geen waardige opvolger vinden.

Zo’n fijne boekhandel die het niet meer kan rooien – dat mogen die Bloemendalers toch wel op hun geweten trekken, vind ik.

Een vrolijker noot: ‘s avonds was ik bij de altijd onvoorspelbare Vorlesebühne in Utrecht. Kort vreemd proza. De huisdichteres en Bernhard Christiansen behoren tot de vaste kern, die gisteren werd aangevuld met een Vlaams smaldeel: David Troch & Carmien Michels waren geestig en onderhoudend met hun voordrachten (en dan moesten de teksten van Delphine Lecompte nog bij verstek worden voorgelezen door de anderen!).

Voor de muzikale intermezzi tekende Roos Rebergen. Deze laatste bleek (buiten mijn weten) faam te genieten als zangeres van Roosbeef,. Gisteren kwam ze bandloos, hetgeen haar niet belette het publiek moeiteloos in te palmen met prachtige, ingetogen liedjes, zonder enige kapsones vertolkt. Voor een indruk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *