Ga naar de inhoud

Chips van Cora

Vraag mij niet het parkeerbeleid van wethouder Sikkema te verdedigen, of zelfs maar te doorgronden (zie hier) – haar plannen zijn inmiddels alweer ingetrokken trouwens. Niettemin, ik had met haar te doen toen ik in het HD (rubriek 60 seconden) de platte, nee, eendimensionale column van Bill Meijer las.

Eén punt meent Meijer te moeten maken naar aanleiding van haar afwezigheid bij een inspraakavond met ‘verontruste’ burgers: Cora-Yfke is van Groen Links (milieupartij) en mag dus niet op vliegvakantie naar La Palma. Dat punt ramt hij erin in 30 seconden, met de subtiliteit van een gedrogeerde heimachine. De eerste 30 had hij juist gebruikt om te pochen dat dat hele milieu hem persoonlijk geen lor kan schelen.

Binnen tien regeltjes slaagt Meijer erin de naam Cora-Yfke vijf maal te gebruiken (met afnemend retorisch effect).

billmeijer

 

Inderdaad een lekkere naam, Cora-Yfke, maar dit is een overkill aan k’s – of je een hongerige lama een familiezak chips hoort opknabbelen naast een openstaande microfoon. En als die zak leeg is (want dit is het slot van de column) wil hij er eigenlijk nog een, dat merk je.

Bill Meijer is redactiechef bij het Haarlems Dagblad. Ik weet niet hoe de verhoudingen liggen bij die krant, en of er daar collega’s rondlopen die het zich kunnen permitteren om hem te zeggen dat zijn ’60 seconden’ van woensdag minstens 58 seconden te lang is. Zo van ‘Bill, vind je het niet een beetje makkelijk, Bill, jagen op afgeschoten wild? Met je botste, roestigste bijl? Ik heb niets tegen de jacht, Bill, maar Bill, wat ik Bill wil zeggen is, je kunt het ook overdrijven met de demagogie, Bill.’

Ik weet niets van Bill Meijer. Bij zijn Twitter-account staat deze foto:

billmeijer

Misschien staat die ook wel op zijn bureau, met de tekst ‘Bill Meijer, stercolumnist’.  Dan heeft het HD echt een probleem.

1 reactie op “Chips van Cora”

  1. Sommige mensen hebben de gave van het woord. Sommige niet. Jij dus duidelijk wel Marius. Fijn hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *