Ga naar de inhoud

Radiostilte

‘In de politiek wordt nooit iets vergeten, zei een ervaren raadslid’, lees ik in het HD.

Het is zo’n uitspraak waarvan elk ervaren raadslid er een dozijn in de vele zakken van zijn driedelig kostuum heeft zitten, om hem te presenteren op een perfect gekozen moment (alleen een ervaren raadslid heeft geleerd wanneer dat is), zoals men in nicotinerijkere tijden deed met een dikke havanasigaar. Jonge, onervaren raadsleden omstuwen het ervaren raadslid, wegen de uitspraak, besnuffelen die en hopen er ooit, ooit, als zij zelf ervaren raadsleden zijn, goede sier mee te kunnen maken bij een volgende generatie – met identieke dictie en dezelfde samenzweerdersblik als het ervaren raadslid zojuist met verve demonstreerde.

Jammer dat het HD niet vermeldt wie het was die een nacht van de lange messen / botte bijltjesdag aankondigde. RaDa-gokje: was het Jur Visser? Of toch Jur Visser? Dat in de politiek niks wordt bijgeleerd (in mijn ervaring) blijkt uit de aanleiding. Donderdag was er heftig gekrakeel over een woningbouwproject met al dan niet 30% sociale huurwo.. weth… Langena… onderhandelingen  met corporatie Pré Wo… moties van treuring en afkeurnis te keur en te kust…

Goede kans dat geïnteresseerde Haarlemmers die inschakelden om het allemaal ‘live’ te volgen, een deel meemaakten van de schorsing van een vol uur (op verzoek van de D66-fractie, die powerpunnikte aan een verklaring). Ze doen bij de gemeente niet aan pauzemuziekjes* en dan een vol uur ‘radiostilte’! Konden ze niet volstaan met symbolisch twee minuten?

Wat donderdag wel geregeld is, de stad lost met onmiddellijke ingang jaarlijks vijf miljoen af en dan staan ‘we’ in 2040 (tweeduizendveertig) in de groene cijfers. Kunnen jullie ook niet wachten? Je kunt de Haarlemse raad veel verwijten, maar niet dat ze aan kortetermijnpolitiek doen. Overigens  betekent ‘groene cijfers’ in dit verband dat de schuld zal zijn teruggebracht tot 455 miljoen, niet dat ze dan gaan oppotten. 2040 – hoeveel procent van de huidige Haarlemmers, ervaren of onervaren, zal dat nog meemaken?

Ik suggereer voor de playlist alvast Rabbit van Chas and Dave (… but your incessant talking …). Duur 2.28 min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *