Ga naar de inhoud

Scheurmeter

Alle monumenten geplastificeerd, makkelijk afneembaar en voorzien van een QR-code; apppie hier, appie daar, Haarlem toeristenklaar – zo zouden de citymarketeers het graag zien.

In weerwil van hun inspanningen zijn er in het centrum gelukkig nog steeds pishoekjes en spuitsteegjes, vermolmde schuttingen en verpoederende puien. Muurtjes met graffiti:

 

so poor

 

En zorgpanden, voorzien van een gemeentelijke scheurmeter (die bijhoudt hoeveel ontsluiting zo’n muur heeft). Ik zag ze vorige week voor het eerst, in de Jansstraat, maar wie weet zijn ze er al heel lang.

 

scheurmeter

 

Misschien ook een idee voor gestreste mensen. Een apparaatje dat registreert hoeveel spanning er op staat en waarschuwt bij overbelasting en instortingsgevaar. Maar ik dwaal af – wat ik alleen maar wou zeggen is dat Haarlem zuinig moet zijn op zijn verloederde panden. Voor je het weet zijn ze allemaal gerenoveerd en dan krijg je ze nooit meer terug in de oorspronkelijke staat.

 

stutgezocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *