Ga naar de inhoud

Buzzmaster

Haarlem Parkeert heette het Stadsgesprek in de Lichtfabriek. Ik (autoloos burger) volgde het thuis en zette mij geestelijk schrap voor de emotionele uitbarstingen en Telegraaf-achtige sentimenten van de geplaagde gemotoriseerde medemens.

Die bleven uit. Dankzij de Buzzmaster (de Zoemmeester), niet te verwarren met de Muggenmeester. Bernt Schneiders was er weliswaar even maar vertrok na een kort introbabbeltje.

Nee, dan de Buzzmaster. Wat een geraffineerde manier om de aanwezigen te paaien! Ze voelden zich zonder uitzondering gehoord en gezien (en misschien wel begrepen). Iedereen werd verzocht in te loggen met zijn smartphone en daarna kon je als deelnemer gewicht in de schaal leggen. Er werd een vraag voorgelegd en het gevinger op al die touch screens werd direct vertaald naar kleurige infographics op het grote projectiescherm. Of de door jou persoonlijk ingetikte kreet verscheen in de Word Cloud. Hip, hip, hip (voor Haarlems begrip)!

 

parkeerdebat

 

Voor alle zekerheid was er ook nog zo’n huurcabaretier die de standpunten ad rem samenvatte in een lied. En Haarlem 105 voxpopte er vrolijk tussendoor in korte filmpjes. Knappe gedupeerde die dan nog het schuim op de bek krijgt.

In plaats van dat woeste schuim viel er in de zaal een drenzend motregentje – dapper gedragen klein leed***, gelatenheid, zelfbeklag, zachte verwijten en parkeerxenofobie (vreemdparkeerders uit andere wijken konden op afkeuring rekenen). Behalve de bestelde humor van cabaretier en presentatoren waren er geen grapjes. Nee, vooral geen grapjes! Een vrouw zei: “We hoeven hier in Haarlem toch het wiel niet uit te vinden…” Nee, door de uitvinding van het wiel zitten we nu met al die ellende, wilde ik inkoppen, maar helaas ik zat thuis. Misschien dat Buzzmaster 2.0 daarin kan voorzien?

 

*** Voor de teneur zie de Haarlemparkeert-website. RaDa-favoriet tot nu toe: En wat dan als er 6 parkeerplekken in de straat zijn en 12 huizen waarvan er een aantal 2 verdieners zijn? Ik heb er 1, er is niet genoeg plek, terwijl er wel plek kan zijn. Maar de gemeente creëert liever bankjes voor hangjongeren met boompjes die ze kapot kunnen maken ipv iets waar de bewoners iets aan hebben.

P.S. Lees ook de RaDa-klassieker Vicieuze Files, met een pleidooi tegen het particulier autobezit.

1 reactie op “Buzzmaster”

  1. Ik begrijp waarom Bernt weer snel vertrok. Als smartphoneloos burger zou ik mij ook niet geraffineerd gepaaid voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *