Ga naar de inhoud

Piekervaringen

Toen Nederlands zich na de zoveelste wanvertoning niet schaarde bij de 128? / 64? / 32? / 24? beste voetballanden van Europa moest ik meteen aan de bewoners van dit huis aan de Rijksstraatweg denken.

 

kerstengel

 

Hun huis is traditioneel het oranjest tijdens een EK en WK; ze versieren de gevel en de tuin ligt vol plastic ballen, mascottes, opblaaspoppen van Wesley Schneider op ware kleinte of Arjen Robben op ware grootte en hun Oranjeleeuw kan echt brullen. Hoe zullen zij de zomer van 2016 doorkomen, vroeg ik mij af?

Gelukkig is er Kerst – daar mag ieder land aan meedoen zonder kwalificatierondes.

Ik weet niet of hun tuin met deze annunciatie nu af is (ik sluit niet uit dat ze nog een sneeuwkanon laten aanrukken tegen de 25e), maar hun aartsengel Gabriël mag er in elk geval wezen. Het contrast met het onopgetuigde huis van de buren is bijna komisch te noemen. De blinden gesloten en op de voordeur nog net geen sticker met ‘hulst, kaarsen en stollen komen er hier niet in’.

2 reacties op “Piekervaringen”

  1. Vandaag op het werk een beetje provocerend de indeling voor het EK opgehangen. Ik had verwacht dat de collega’s geen interesse zouden hebben, maar de reacties vielen erg mee. Er werden zelfs een paar interessante wedstrijden genoemd waaronder Duitsland – Polen op donderdagavond 16 juni 2016. Kom je dan bij ons kijken Marius? Haal ik lekkere Poolse en Duitse biertjes in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *