Ga naar de inhoud

Decemberlente

Het moet niet gekker worden, als het in dit tempo doorgaat begint de lente over twintig jaar al in april…

De decemberlentehype is al even bezig, de natuur is nog steeds in de war en de weerrecords sneuvelen bij bosjes, dus dat vuurtje hoeft de RaDa-meteo-redactie niet aan te wakkeren. Niettemin, toen ik gisteren bij een duf ommetje de straat uit kwam en de Schotersingel zag liggen, wreef ik even in de ogen bij dat gespiegelde bollenveldje in de verte. Mooi!

 

decemberlente

 

Wat het met narcissen wel is, als ze NU bloeien, in de oliebollentijd, doen ze het straks niet nogmaals (terwijl we, als het in april winter wordt, dan WEL glühwein kunnen maken en erwtensoep). Uit is uit! Dus kijk ook nog maar even van dichtbij:

 

decembernarcissen

 

In 2008 raakte de RaDa-reda nog in vervoering bij een handjevol narcissen aan de Westelijke Randweg, op 17 januari; dat lentevuurwerk kondigde vrolijk het einde van de winter aan – nu (een paar klimaatconferenties later) hangt er toch een schaduw over het goudgeel.

Over sluipende veranderingen en schaduwen gesproken: aan de Jan Haringstraat zag ik deze auto. Er was iets vreemds mee, behalve dat blauwe nummerbord,  maar wat? Hij zag er zo bloot, zo onbeschermd uit. Het duurde even eer ik besefte dat hij geen getint glas had. En eer ik besefte dat anno 2015 alle auto’s getint glas hebben, dus niet alleen die van rappers en hotemetoten.

 

BMW-transparant

 

Ergens moet een omslagpunt zijn geweest, waarna alleen losers nog een auto met inkijk hadden. Waarna ineens niemand meer gezien wilde worden in zo’n ouderwetse doorkijkauto. Maar wanneer? 1975, 1990, 2000? Is er een dealer in de zaal? Een oudere werknemer van Carglass misschien?

1 reactie op “Decemberlente”

  1. Ze heeft ook lichte bekleding. Dat helpt. Mijn vorige auto had dat ook. Eigenlijk is dat leuker dan die antraciet & begrafeniskleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *