Ga naar de inhoud

Kuipstoeltjes

Ik fiets en bus nog regelmatig langs het oude Haarlem-stadion aan de Jan Gijzenvaart en ik zou me aanstellen als ik hier schreef dat ik dan telkens een pijnscheut voel, zo’n beetje als oudstrijders bij wie ergens in hun lijf nog een roestige kogel logeert, die opspeelt als er onweer dreigt of een echtelijke ruzie.

Zeker, ik heb er ooitooitooit staan juichen voor Wimpie Balm en Bobbie Vosmaer, maar dat is wel héél veel seizoenen geleden. Deze week was het stadion weer eens in het nieuws, niet vanwege nieuwe sportieve heldendaden die er werden verricht, maar doordat het is ontdekt door die nooit uitstervende soort, de vandalen.

Dat meldt Henk Jansma, voorzitter van Haarlem Kennemerland, de amateurvereniging die nog gebruik maakt van het veld. Die vandalen doen niet veel goeds, met als gevolg dat nu om veiligheidsredenen moet worden overgegaan tot sloop van de Noord-tribune. Maar (het is droefenis troef) ‘geld is er niet dus het moet op een ludieke wijze gebeuren en slim worden geregeld’.

De arme Jansma (in de dubbele zin des woords) heeft contact met een ‘troep-trim mevrouw bij de gemeente’ (ik baseer me op het HD). Eerst worden deze week de dakplaten verwijderd en is er de betonsanering, waarna in februari of maart de rest van de tribune aan de beurt is. Inclusief de in beton gegoten kuipstoeltjes.

Jamsma beseft dat het voor de echte supporters de zoveelste traumatiserende ervaring wordt. Hij wil ze daarom betrekken bij de ontmanteling voor de tribune. Waarna de echte supporters (moet ik het me zo voorstellen?) met zo’n stoeltje naar huis gaan, het in beton gieten en er op gezette tijden in plaats nemen om een potje te mijmeren. Ja, in dit stoeltje zat ik toen Kick Smit / Henk Angenent / Wytze Couperus / Pietje Keur de bal in de kruising jensde tegen AGOVV / Sittardia / Velox / Ajax/ De Volewijckers. Ik zie het net nog bollen…

Oude clubliefde roest niet.

Meer RaDa over de teloorgang van HFC Haarlem in Overwinteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *