Ga naar de inhoud

Teevendeal

De oude Muggenmeester hangt zijn ambtsketen binnenkort aan de wilgen en het kiezen van een opvolger zal de gemoederen hier ter stede nog wel even bezighouden.

Op denieuwebernt.nl (een initiatief van Max Sipkes) wordt sinds vandaag gespeculeerd over geschikte kandidaten. Groen, rijp en rot door elkaar – Femke Halsema staat nu bovenaan, voor (in willekeurige volgorde) Maarten Divendal, Moussa Aynan, Ziggy Klazes, Paul Marselje, Kinderombudsman Marc Dullaert, Erik de Vlieger, Guusje ter Horst, Boris Dittrich en Dennis van der Geest. Op de voorpagina van Grote Broer was vandaag ook sprake van een andere gegadigde (al houdt hij nog een slag om de arm): Fred Teeven, die zich in RaDa-ogen direct diskwalificeert: Teeven is opgegroeid in het Rozenprieel en vindt het burgemeesterschap ‘als laatste kunstje’ aantrekkelijk.

Laatste kunstje?!? Wat moeten we ons daar nou weer bij voorstellen? Wanneer houden politici er nou eindelijk eens rekening mee dat hun woorden beelden oproepen? Ik bedoel…

Fred de aftandse circuspoedel probeert nog eenmaal log door de brandende hoepel te springen in ruil voor een klef hondenbrokje; hij struikelt en zijn mottige vacht vat vlam.

Fred de versleten powerlifter wil nog een keer vlammen en die 160 kilo boven zijn schouders tillen. Zwetend, blazend en puffend in een wolk van talcpoeder sjort hij met een ultieme krachtsinspanning aan de onwillige halter – tot de sluiting van zijn buikriem knapt en hij machteloos achterover tuimelt.

Fred de ex-Casanova paars aangelopen in een zwaarbeproefd, bouwvallig hemelbed met een gepensioneerde maitresse uit zijn Leefbaar Nederland-tijd, hulpbehoevend naar een climax zwoegend. Bij de ejaculatie komt slechts wat grijs, steriel poeder vrij.

Hoe dan ook, het laatste kunstje van Fred Teeven, mogen we daar als stad s.v.p. van verschoond blijven?

7 reacties op “Teevendeal”

 1. Bij het lezen van je column proefde ik het woord ‘Teevendeal’ en herinnerde mij hoe oud wethouder, thans burgemeester van De Ronde Venen, gebukt ging onder een ongelukkig toeval. Iedere keer als je zijn naam intikte in ‘Word’ kwam de spellingscontrole met de suggestie “Dieventaal”.
  Hoopvol probeerde ik, en ja hoor, Word geeft maar liefst vijf alternatieven voor “Tevendeal”. Van tegendeel en zevental naar nevendoel en gevendeld (van vendelzwaaien) om te eindigen met……Dieventaal!

  Overigens ben ik wel voorstander van Fred Teeven als burgemeester van Haarlem. Ik heb zelfs een soortgelijke suggestie gedaan op de site van de gemeente Haarlem. Nadat ik eerst alle voorgekauwde meninkjes op nul had gezet mocht ik in het laatste lege vakje een niet voorgeprogrammeerde suggestie doen.

  Ik koos voor een burgemeester van VVD huize op voorwaarde dat hij of zei wel in de Boerhaavewijk ging wonen. Dat is weer iets anders dan een PvdA burgemeester die in Den Hout woont.
  In geen enkel bericht van de gemeente, nog in de kunstig bedoelde tekening waarin alle suggesties verwerkt waren heb ik mij opmerking teruggezien. Daaruit blijkt dat ieder oppositioneel geluid via de achterdeur is afgevoerd. Geen volkspeiling maar lakeiengedrag van de ambtenaren, volksverlakkerij derhalve.

 2. Marius (RaDa-reda)

  @H Sloos: Onder Teeven zou dit soort waardevolle adviezen nooit zoek raken!

 3. @Marius: Help me even, volgens mij schreef Teeven het bonnetje uit en kon Opstelten hem niet meer vinden. Maar het kan zijn dat mijn geheugen mij in de steek laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *