Ga naar de inhoud

Overal Heijmans

De afgelopen vijf jaar was de route naar mijn werk heilzaam voor mijn gemoedsrust en soms idyllisch. Sinds dit jaar wordt er goed gecoördineerd gewerkt om de landelijke rust te verstoren en het landschap te herscheppen. Opengereten en omgewoelde aarde, waar ik ook fiets.

De Brederodelaan wordt modieus gerestyled (verstrookt) en alle bomen zijn gekapt (zie foto), met een meedogenloosheid waar ze in Haarlem nog veel van kunnen leren. Arbocide! Het Meertje van Caprera heeft ineens een zijarm, al dan niet tijdelijk.

 

brederodelaan

 

Mijn geliefde Bergweg is aanvankelijk nog herkenbaar, tot ik Park Brederode bereik; eerder heb ik me er neutraal over uitgelaten – zo van, je moet rijkaards ook wat gunnen. Alleen worden er nog steeds nieuwe bouwsels ingevoegd. Sluipenderwijs wordt het stedelijk gebied.

Meer vervreemding: bij Santpoort-Noord en Driehuis wordt gewerkt aan een tunnel ter meerdere eer en glorie van het Hovaardig Openbaar Vervoer. Je hoort/voelt de graafmachines al van verre. Een ‘spooronderdoorgang’ moet straks aansluiten op het tracé van de oude spoorbaan naar IJmuiden bij Driehuis. Tot voor kort een prachtig wandelpad, nu een prooi van de sHOVels van de firma Heijmans. Het heeft allemaal verdacht veel van een prestigeproject – de huidige verbinding van Haarlem naar IJmuiden is heel behoorlijk (bij bar weer neem ik bus 75), dus die 70 miljoen had van mij een andere bestemming mogen krijgen.

Oh… uh… ai, eigenlijk was dit maar de introductie van dit blogje. Ik had er de grote opknapbeurt van de Velsertunnel aan willen vastknopen. En de verbreding van de Noordersluis à 350 miljoen. En dan sluw toewerken naar het interview in NRC met de Amerikaanse econoom Richard Koo, die ons geestelijk voorbereidt op de volledige ineenstorting van de wereldeconomie. Nou, die/dat moet dan maar even wachten.

 

caprera

Meer Caprera!

1 reactie op “Overal Heijmans”

  1. Je moet eens in het gezellige Mokum gaan (of komen) kijken, met zijn Amstel en zijn Ei. Vooral die Amstel is, zoals men dat in SP kring noemt ‘verworden tot een speelbal van de rijken’. Huis aan huis particuliere steigertjes, dure boten, en dito villa’s. En JA dit is als goede smaak verklede afgunst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *