Ga naar de inhoud

Jong stelletje

Het meisje had ik twee jaar geleden al eens gezien. Toen was ze zes. Pienter, guitig en nogal wijs voor haar leeftijd. Ze kan al een beetje schaken ook, zei haar trotse opa.

Haar snoetje deed ze me denken aan schaakster/schaakfotografe Anastasiya Karlovich.

laralookalike

En ze heeft al een vriendje, vulde oma haar cv aan. Ik nam het eerst voor kennisgeving aan. “Nee, echt, ware liefde, een jongetje uit haar klas. Die twee zijn helemaal dol op elkaar!”

Gisteren zag ik haar terug, nu met verloofde. Het was op een verjaardag, ze zaten naast elkaar in de kring, als een middelbaar echtpaar. Met dit verschil dat hun beentjes bungelden, hun voeten raakten de grond niet eens. Zij was wat langer en molliger geworden, maar de pretoogjes waren dezelfde. Hij droeg een grasgroene fluwelen broek en een fleurig overhemd; een stevige, achtjarige knaap met een zelfverzekerd, open gezicht, waarop vaak een glimlach scheen.

Ze hadden het zichtbaar goed samen. Voor mij was zo’n stilzitfeestje als kind een kwelling (evenals meisjesgezelschap), maar die twee zaten te giechelen en gniffelen. Ze vertelden komische verhalen en anekdotes – de spreektijd was eerlijk verdeeld. Ze raakten elkaar aan of hielden elkaar vast op een vanzelfsprekende, onnadrukkelijke manier. Ik kon mijn ogen er moeilijk  vanaf houden.

Later hielpen ze bij het uitdelen van de toetjes. De samenwerking verliep perfect. “Riekje wilde zonder slagroom, kan jij dat doen, dan ga ik naar die hoek daar.” Alles zonder wanklank of misverstand, in opperstebeste stemming.

Dat gaat nooit meer uit.

 

En natuurlijk moest ik aan Maarten en Eva denken. Zie Tweeëenheid. En bovenstaand stukje is bijgezet in de categorie ‘Ontmoetingen’. Die categorieën [uitklapmenu aan de linkerkant] vergeet ik zelf nog weleens, maar ik maak me sterk dat er voor iedere rechtgeaarde RaDa-lezer nog verrassingen tussen zitten. 

2 reacties op “Jong stelletje”

  1. Bij eerste lezing dacht ik toch echt dat ze naast een vriendje de centrale verwarming van haar oma bijvulde, maar tot een dergelijke praktische daad van naastenliefde is ze overduidelijk nog niet in staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *