Ga naar de inhoud

Geen lammen

Van referendumgekte is nog niet echt sprake hier op de RaDa-reda. De stempassen liggen tot op heden onversnipperd op de schoorsteenmantel; dus alle opties zijn nog open, van thuis blijven en hopen op een opkomst van 7,3% tot de waanzinnige sprint naar het dichtstbijzijnde stembureau indien de peilingen van 20.50 uur uitwijzen dat de ondergrens van 30% inmiddels zou zijn overschreden, om zo toch nog het eigen electoraal gewicht in de schaal te leggen.

In het laatste geval vallen 73 stemlocaties af. Onder andere het Frans Loenenhofje, de Oud-Katholieke Kerk aan de Kinderhuissingel, Clubgebouw Watervrienden, gymzaal de Dolfijn (?), Speeltuin de Eenhoorn en Buurtcentrum de Tulp.

Hemelsbreed is het kiele kiele tussen het Nova College in de Tetterodestraat en het Dolhuys – gezien de campagnes krijgt laatstgenoemde waarschijnlijk de voorkeur.

In de lijst met stembureaus staat bij de meerderheid een symbooltje dat rolstoelvriendelijkheid aanduidt. Zoiets als hieronder maar dan anders.

images

Dat levert malle verrassingen op. Als  gehandicapte klop je kennelijk tevergeefs aan de poort bij wijkcentrum Het Broederhuis en Buurthuis De Zuidparker. Ook bij diverse basisscholen is de drempel te hoog (hoe doen ze dat met hun wintersportslachtoffers?); enkele kerken hopen blijkbaar dat de lammen en kreupelen als door een wonderbaarlijke genezing op zondag alsnog binnenkomen om zich te laten stichten. Ook onze Stadsbibliotheek biedt onvoldoende voorzieningen, evenals het opperstembureau.

wegwezen

Mij dunkt dat het bordes een obstakel vormt, maar toch… hoe zit dat? Het Stadhuis, Grote Markt 2, daar zou iedere rechtgeaarde Haarlemmer (voor of tegen het associatieverdrag, goed of slecht ter been) toch terecht moeten kunnen?

3 reacties op “Geen lammen”

  1. Hier hetzelfde. Domme refendumwet. Schandeljk dat NOS opkomst niet wil publiceren omdat ze anders de uitslag zouden beinvloeden. Stembureaus gelukkig hier in Velsen goed bereikbaar.

  2. Op stadhuis wordt toch in de Refter/Kloostergang gestemd? Daar kun je gewoon met je rolstoel. Gelukkig maar!

  3. Marius (RaDa-reda)

    @Maria: Het leek mij ook onwaarschijnlijk, maar ik ging af op hun eigen voorlichting. (En over de toegankelijkheid van de Publiekshal was onlangs ook het een en ander te doen, herinner ik me)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *