Ga naar de inhoud

Haarlem-alerts

Is het bavocentrisme een stille dood gestorven, vraag ik me weleens af, en in het verlengde daarvan: bestaat Haarlem nog? Haarlem als nieuwsgenerator, bedoel ik, als kraamplaats van krantenkoppen. Via mijn abonnement op Google Alerts miezert er dagelijks het een en ander mijn IN-doos binnen, maar gutteguttegut…

‘Drankrijder richt ravage aan in centrum Haarlem…’  Raar woord, ‘drankrijder’, ik kan er niet goed aan wennen. Doet teveel denken aan ‘drugsrunner’. Kunnen we het vervangen door ‘dronkrijder’ of ‘slokrijder’?

Haarlem heeft geen profclub meer, maar onze Hells Angels acteren nog wel op het hoogste niveau. De Alkmaarse rechtbank eiste drie jaar tegen de HA-president, met de schone voornaam Lysander – hetzij vernoemd naar de minnaar uit A Midsummer Night’s Dream dan wel naar de geduchte Spartaanse generaal die de Atheners knevelde. Hoe dan ook, het bezit van een granaat en een raketwerper valt volgens het OM onder verwijtbaar gedrag. Voor geïnteresseerden: Lysander heeft een profiel op Schoolbank.

Dat wapentuig werd al in 2014 gevonden; de afgelopen dagen had de politie andere zaken aan zijn hoofd. Bij het hoofdbureau aan de Koudenhorn kwam een vermagerde poes aanlopen. Agenten voerden het beestje brokjes en er werd de nodige opsporingscapaciteit vrijgemaakt; gespecialiseerde huisdierendetectives ontdekten dat het beestje luisterde naar de naam Bunker (meer een naam voor een gemotoriseerde bendeleider). Inmiddels is het weer thuis.

Meer kruimel- en brokjesnieuws van Google: bij IKEA treedt dit weekend een theesommelier aan/op. Jerry van Daalen, recentelijk finalist bij het Dutch Tea Championship gaat de theebeleving naar een hoger plan tillen. Jerry (meer een naam voor een (motor)muis) gaat koken met thee. Menig culinair  te-äventyr  staat de nietsvermoedende Ikeaan te wachten en er is meer, danzij Jerry de out of the tea box-denker: “De theekommen uit het assortiment die ik dit weekend gebruik kunnen ook prima worden gebruikt om soep in te serveren.”

Dat bedenk je als theeleek niet 1,2,3, toch? Tenzij je in bittere armoede leeft natuurlijk. Tip van de RaDa-reda: ben je uitgekeken op je oude KNASTERS als woondecoratie? Zet ze dan eens onder thee getrokken van Zweedse vlierbessen. De kleurencombinatie van dieproze en knastergroen brengt een glimpje noorderlicht in zelfs het somberste interieur!

Nou, dat was het. Morgen breekt er weer nieuw nieuws in onze stad. Lees het RaDa en je hoeft nooit iets te missen!

Klik hier voor meer beleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *