Ga naar de inhoud

Laagbijdegronds (2)

Een koninklijk nakomertje in de reeks fraaie Haarlemse putdeksels die het RaDa ooit publiceerde (zie Laagbijdegronds).

.

WA-put

.

Zoals te zien in de Koningstraat, nabij het Stadhuis. Ik heb de besluitvorming destijds niet op de voet gevolgd; wel weet ik dat het gaat om een voor onze stad uniek exemplaar, aangeboden ter gelegenheid van de troonwisseling in 2013. De firma Aquafix uit Mijdrecht vervaardigde er 408, voor iedere vaderlandse gemeente welgeteld een. Het stadsbestuur heeft het deksel kennelijk in dank aanvaard en zocht vervolgens naar de geschiktste plaats. En vond die al op 40 meter van het Stadhuis, waarna Burgemeester en wethouders het deksel hoogstpersoonlijk installeerden. Met hamers, beitels, kattengrit, schroevendraaiers en toen dat niet lukte een emmertje HEMA-reparatiepasta. Zo goed en zo kwaad als het ging. Op het laatst ontdekten ze dat er ook nog een baksteen ontbrak. “Zullen we er toch maar niet een vakman bij halen?” vroeg Merijn Snoek nog. “Hoe heet zo iemand… een stratenmaker?”

Maar de anderen vonden dat het er wel mee door kon zo en ook de raadsleden (Monarchist of Republikein) die daar wekelijks passeren namen er geen aanstoot aan. En, hebben ze op het stadhuis afgesproken, als het vorstelijk paar Haarlem met een bezoek vereert legt een bode er tijdelijk een oranje kleedje over.

.

WA&Maxima

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *