Ga naar de inhoud

Mao en Che

De aartsvader van alle Haarlemse harige wegversperringen was natuurlijk Fedor, bij de dierenwinkel in de Gierstraat. Het RaDa schreef ook al eens over zijn opvolgers aldaar, het duo Samo en Jeed.

Maar er is concurrentie, qua onverstoorbaarheid en présence. Bij Petit Paris (hoek Kruisweg / Parklaan) wordt het terras gegarneerd door twee bull mastiffs. Zeg dat wel, boel mastiff (de interne flauwewoordspelingonderdrukker faalt weer eens, het probleem heeft onze aandacht).

.

bullmastiff

.

Ze luisteren naar de revolutionaire namen Che en Mao. En als ik schrijf ‘luisteren’, bedoel ik ook luisteren. Toen er vandaag een rolstoel naderde, had de kolos van dienst aan een vingerknipje van de serveerster genoeg om de doorgang vrij te maken en vijf meter verderop ter stoep te storten. Geen probleem:

.

hondenbaan

.

Moeilijk je voor te stellen waar zo’n beestje van droomt, trouwens. Van een kwispelparade? Of een hondenparty? Of van een lekker, ongeriemd terrasteefje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *