Ga naar de inhoud

Bolramer

Het NZH Vervoer Museum is verhuisd naar de Hofmanweg aan de Waarderpolder. Ik ben daar nog steeds niet geweest, dat moet er binnenkort maar eens van komen. Mijn vader zat een groot deel van zijn arbeidzaam leven in de directie van de NZH, alleen daarom al.

Een ‘reminder’ kreeg ik vorige week, toen ik bij de stoplichten bij de Verspronckbrug een bus zag staan die ontsnapt was uit het Museum/ uit mijn jeugd.

.

NZH-bus

.

De oprichter van het museum is Gerrit Schaap. Een bijzondere, aimabele man, op wiens afdeling ik nog vier weken een vakantiebaantje had rond 1970. Dat was natuurlijk nog aan de Leidsevaart. Voor mijn eigen dierbare herinneringen aan de NZH verwijs ik jullie naar Grijs Verleden , geschreven voor het Historisch Café van het NH-Archief – waar ik morgenavond ook weer meedoe, dan over de Ruïne van Brederode. Dus ik ga zo iets schrijven over ridders, slotgrachten en Dr. John the Night Tripper. Nog een foto van de grijze daytrippers en dan moet het RaDa alweer dicht voor vandaag:

.

NZH-bus2

2 reacties op “Bolramer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *