Ga naar de inhoud

Koolzaadolie?

In de officieuze, niet aanklikbare RaDa-categorie Onvermoede Apparaten, een sympathiek allegaartje van high en low tech**, vandaag een apparaat waarvan ik het functioneren en zelfs de functie kan noch mag onthullen.

Het werd triomfantelijk op de terrastafel gezet door een slimme, piepjonge collega die nog bezig is af te studeren in Delft. Intrigerend, strak design. Zeer functioneel, zou ik ongetwijfeld zeggen indien ik de functie kende. Helaas, hij deed er uiterst geheimzinnig over, mocht slechts in de vaagste termen iets loslaten.

.

geheimapp3

.

Die drie stekkertjes moeten in de evenzovele gaatjes van dat zwarte kastje. Maar dan? Kun je er een dood biertje nieuw leven mee inblazen? Produceert het anti-geluid, waarmee je schelle stemmen van terrasgenoten onschadelijk kunt maken? Kan je er koolzaadolie mee persen voor huiselijk gebruik? Lanceert het iets? Vernietigt het iets? Stijgt het op? Is het voor boven de 18? Graaft het? Kom je ermee door de douane? Hebben we er over vijf jaar allemaal een?

Nou, dat was ‘m dan, de nieuwste RaDa-primeur. Ik had jullie graag wijzer gemaakt, maar het zit er vandaag even niet in.

** Meer onvermoede apparaten: de dieptemeter, de vierpotige spinde glazenwasserspons met telescoopsteelde verschroeier, de uttelaar, en alles van Growepa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *