Ga naar de inhoud

Muggenmeester Wienen

Bernt 2.0 is bekend. Was het spannender dan Wales – Portugal in de raadszaal? Waren ze er vóór gaan liggen, altijd in de contramine en principieel verdeeld als ze zijn daar – met alles? In ieder geval was de uitslag van het voetbal eerder bekend dan de voordracht van de nieuwe Muggenmeester. En voorspelbaarder.

Jos Wienen. Jos wie…? Jos Wienen, momenteel nog burgemeester van Katwijk. Van wat…? Van Katwijk. Daar kent ie vast alle vissers bij naam en bijnaam, dacht ik eerst, misselijk als ik kan zijn, maar die gemeente bestaat nu uit vijf kernen, samen goed voor 62.000 inwoners (niet allen vissers).

Hij bestiert daar een college van CDA, ChristenUnie en SGP, partijen die samen goed zijn voor 19 van de 33 zetels. Jos Wienen (zelf van CDA-huize) heeft theologie gestudeerd en geschiedenis. Geen wildebras, mag ik dat concluderen? Als dat maar goed gaat met onze altijd hypere Haarlemse VVD-oppositie, dacht ik. En met die goddeloze PvdA-ers…

En afgaand op zijn uiterlijk (it’s only shallow people who do not judge by appearances, zoals Oscar Wilde zei)….

.

Wienens

.

vraag ik me af of… of… ik vraag me van alles af. Het lijkt me een echte burgemeesterburgemeester. Niet soepel in de heupen. Eentje die zijn ambtsketen ook in bed omhoudt. Geen mensenmens (voor more of the same zie hier). Of is het iets anders, dat me dwarszit? Zit ik nog in de ontkenningsfase? Kan ik nog niet verteren dat Bernt Schneiders echt weggaat? Zo kort na zijn fameuze bommetje?

4 reacties op “Muggenmeester Wienen”

  1. Vest op prinsen geen betrouwen. Katten, bomen, het is afwachten geblazen. Het amateurvoetbal staat er goed op in Katwijk en in ‘Katwijk is alles anders’ schijnt het als we de historicus van Deursen mogen geloven. Hij ziet er CDA uit en het lijkt me geen katholiek, want Katwijk, waar ik vroeger bij mijn CHU tantes logeerde is een prot.chr. broeinest.

  2. In mijn wereld is Jaap Pop nog steeds burgemeester. (En ziet de Raaks er ook heel anders uit.) Enfin, deze meneer heb ik op de teevee gezien in zijn positie als asiel-iemand van de VNG en dat deed hij heel goed. Als ik nog eens asiel moet aanvragen doe ik dat in Haarlem.

  3. Marius (RaDa-reda)

    @schulp: ‘gastpredikant in de Evangelisch Lutherse kerk in Dordrecht’ , lees ik in de IJmuider Courant.
    @Anna: Ja, Wilders vond hem ‘wereldvreemd’, dus dat zit wel goed
    @Maarten: En Schneiders vraagt een nieuwe keten als afscheidscadeau, dus het komt allemaal goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *