Ga naar de inhoud

Buitengaats

De gemeente Velsen heeft een oplossing gevonden voor het tekort aan sociale huurwoningen in de regio. Galerijflats binnen de territoriale wateren zullen op korte termijn uitkomst bieden voor de nijpende woningnood.

.

zeewijkopzee

.

Ziehier een recente uitbreiding van Zeewijk in westelijke richting, met op de voorgrond de Pier van IJmuiden. Let wel, dit is pas het eerste van in totaal acht gebouwen die  langs het strand zullen verrijzen de komende jaren. De belangstelling voor Zeewijk Buitengaats is overstelpend, niet alleen vanwege het adembenemende uitzicht (zeker vanaf de twaalfde verdieping) maar ook dankzij de fraaie architectuur, met een vormgeving geïnspireerd op moderne cruiseschepen.

Wethouder Grombarg van Velsen: “Planologisch konden we nog maar één kant uit de zee in. Kwestie van Realpolitik. En tegen die protesterende natuurbeschermers en aanverwante ponenkoppen die roepen dat het ten koste gaat van de kust, zou ik willen zeggen: kijk nou eens uit je doppen! Hoezo minder kust? Hij begint alleen een paar honderd meter verder!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *