Ga naar de inhoud

Lipservice

‘Originele brievenbus: een rode mond kust je post’, staat er poëtisch op de website van Grote Broer het HD.

Orale post, je moet er maar op komen en dat deed Haarlemmer Ton de Hoop twee jaar geleden, waarna hij samen met vriend/oud-collega Rolf Mul trachtte zijn ingeving te verwezenlijken. Dat ging niet bepaald van een leien dakje, maar nu kan ‘de mond’ eindelijk in productie worden genomen.

.

postbus

.

Spreekt hij (voor €49) tot de fantasie of niet? Menig postbode zal voortaan het tuinpad likkebaardend betreden en de enveloppen niet zoals gebruikelijk ruw allemaal tegelijk naar binnen duwen, maar stuk voor stuk, aandachtig, sensueel – zoals een tedere minnaar in champagne gedoopte kersen voert aan de smachtende lippen van een zwijmelende geliefde. Waarna hij (de postbode) nog even nageniet, zichzelf tot de orde roept en doorloopt naar de buren van nummer 39, met hun roestige, onopwindende, ouderwets rechthoekige gleuf.

‘Veel mensen vonden het idee van de Haarlemmers briljant’, meldt de krant, maar die komen kennelijk niet hier in de buurt. Wij hebben namelijk de ‘hardcore’ versie van de half opengesperde mond.

.

postgleuf

.

Tamelijk laag-bij-de-gronds, dit vleeskleurige model, maar het hangt er al jaren, dus kennelijk zijn er geen postbodes die principieel hun diensten weigeren, op grond van preutsheid of rugklachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *