Ga naar de inhoud

Begrip voor procedures

Slepende conflicten – doorgaans ben ik er niet tegen dat ze worden bijgelegd. Wapengekletter en bloedvergieten is ook niet alles, maar ik moet bekennen, het was even slikken toen ik las dat het college van Bloemendaal een excuusbrief heeft geschreven aan Rob Slewe en zijn gezin.

Daar gáát mijn leuke profetische stukje, dacht ik spijtig. In Bloemexdaal voorspelde ik nog het einde van de beschaving zoals wij die kennen in de wijde omtrek van het Kopje en nu dreigt een eind aan de war of attrition, dankzij de erkenning van B&W dat van dreigementen en intimidatie nimmer sprake is geweest. Wel liepen de gemoederen bij de Slewes soms hoog op en schoten zij tekort in hun ‘begrip voor procedures’. Ex-Muggenmeester Schneiders, die nog steeds bijbeunt als Ballenmeester, heeft de volledige, geheim verklaarde mailcorrespondentie erop nagevlooid.

De betrokken ambtenaren ‘kunnen leven’ met de excuses, aldus Schneiders (ik baseer me bij dit alles op de heldere uiteenzetting van Margot Klompmaker in het HD). En de Slewe-dynastie?

.

slewezonderhond

.

De krant plaatste er een foto bij van een lachende Rob Slewe in Superdry Corp T-shirt. Poeslief – niet dreigend of intimiderend. Als je zo’n amicaal iemand aan je loket krijgt als ambtenaar bied je hem een kopje koffie aan. Alleen…

.

moosslewe

.

De lichaamstaal van dat hondje Moos kan ik lastiger duiden. Zo’n onderbeet kan wijzen op een gering ‘begrip voor procedures’. En het laatste woord is nog niet gezegd. Slewe kondigt een boek aan over de hele kwestie – zijn manier om ‘zeven jaar ellende voor mezelf op een rij te zetten’. Niet ons soort mensen gaat het heten.

Onnodig polariserend, Rob! Dat moet beter kunnen. Even goede vrienden? Begrip voor procedures? Rob en Moos gingen naar het stadhuis? De drie burgemeesters’? Rob bouwt een schuurtje? Denk er nog eens over na, Rob. Omwille van de goede vrede!

2 reacties op “Begrip voor procedures”

  1. Peter de Pagter

    Onder het artikel in het Haarlems Dagblad schreef ik dat het nu tijd wordt voor de excuses van de gebroeders Slewe en het Haarlems Dagblad. Daarop vraagt Rob Slewe waarom hij dat zou moeten doen. Hij schijnt niet te begrijpen dat hij en het Haarlems Dagblad mede schuldig zijn aan het uit de hand lopen van een vergunningaanvraag.

  2. Leuk stukje hoor.
    Moos heeft inderdaad weinig begrip voor procedures en Ozzy, onze ander hond, sl helemaal niet.
    ‘Niet ons soort mensen’ heb ik ook niet verzonnen maar is een uitspraak van ex BM Nederveen. Vond ik wel aardig als titel maar ik zal er nog even over nadenken. Bedankt voor de suggesties .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *