Ga naar de inhoud

Bruine Cellen

Ik had een HD gekocht en hotseknotste zonder schokdemping door het nieuws, zonder enig moment de illusie te krijgen ergens iets van te begrijpen.

Scanauto’s die niet in staat zijn Haarlemse foutparkeerders eruit te pikken, San Marino scoort tegen alle regels in tegen Noorwegen, plofclowns griezelclowns achter iedere struik, een horrorcultuur angstcultuur in zorginstelling Sint Jacob, clownsbendes plofkraakbendes bij AH, zelfverwenning bij de OR van de politie & bij de Fiscus snoepregelingen voor belastingwerkontduikers. De kapster van Beatrix rijdt tegen een paaltje bij Drakensteyn (waarom dan toch?) en de groene golf ligt eruit wegens werkzaamheden aan de Westelijke Randweg (vervangen door een bloedrode). Terwijl rauwe melk volgens de makers (nou ja, de boeren) beter schijnt te zijn dan oermelk, moedermelk, ordinaire Campina melk, ezelinnenmelk, brandnetelmelk en reinigingsmelk bij elkaar!!!

Wat kost een abonnement op Het Boeddhistisch Dagblad of The Zen Times, vroeg ik me af? Ik ben te oud om dit allemaal ongesorteerd over mij uitgestort te krijgen.

En uitgerekend toen zag ik (regiopagina’s 2-3) de kop ‘ANDREA WIL WEL DUIZEND JAAR OUD WORDEN’. Andrea is Andrea Maier (38), biogerontologe, bekend sinds Zomergasten en gisteren op promotietour in Haarlem. Zij wil ouderdom als ‘ziekte’ definiëren. Tegen een ziekte kun je namelijk ook iets ondernemen, in de parafrase van Arthur de Mijttenaere. Lekker dan, met terugwerkende kracht zijn wij allen sinds ons achttiende patiënt. Maier heeft gelukkig ook een remedie: je kunt langer leven als je het jezelf moeilijker maakt. Moeilijker, beste Raarlemmers, dat wil zeggen minder makkelijk. Ik citeer:

‘Zij gaat op een van haar pumps staan en doet de zaal voor hoe zij op één been  ‘s ochtends haar tanden poetst.’ ‘s Ochtends tandenpoetsen vind ik sowieso al moeilijk, kan je nagaan als je er eerst ook nog een pump voor moet kopen. Hoe zij ‘s avonds haar tanden levensverlengend poetst? Dat staat er niet bij – terwijl zij een handstand doet wellicht? Ieder middel is geoorloofd in de strijd tegen de ‘bruine cel’, het bête noire van de ouderdombestrijders.

.

bruinvet

.

Er zijn middelen in de maak om die bruine cellen te witten, maar in afwachting daarvan kun je ze niet hard genoeg aanpakken. Roei ze uit! Verdrink ze zonder pardon in oermelk, beste Raarlemmers, of ga ze te lijf met de dichtstbijzijnde pump. Een duizendjarig leven is je beloning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *