Ga naar de inhoud

Pastasaurus

Het kleinste museum van Haarlem staat bij mij in de buurt. Het Ivyologisch Museum doet niet aan entree, maar is gratis te bezichtigen door de voorruit van de huiskamer. De collectie wisselt regelmatig, afhankelijk van de nukken en bevliegingen van de curator – zou hij/zij toevallig Ivy heten?

.

Ivyologisch Museum

.

Ivy werkt met niet aflatende inzet, thuis en in groep 2 of 3, waardoor het Ivyologisch Museum kampt met chronisch ruimtegebrek. Voor de laatste aanwinst, de Pastasaurus, was binnen de muren zelfs geen plaats meer.

.

pastasaurus

.

Wel vernuftig, hè? En de Piselli in het gebit en in het puntje van de staart getuigen van oog voor detail.

Kunsthistorici die willen uitknobbelen welke pastasoorten er allemaal in zitten verwerkt, kunnen hier terecht. Alfabetisch alles tussen Alfabeto (lettervermicelli) en Ziti (alias Boccolotti, Zitoni, Zituane, Candele), waarbij vooral de uitleg bij Strozzapreti mijn aandacht trok: Een pasta die lijkt op een uitgewrongen handdoek. De naam betekent priester-wurger.

1 reactie op “Pastasaurus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *