Ga naar de inhoud

Lokpost

De JA/NEE-sticker beschermde mij lange tijd efficiënt tegen voze advertentievodjes en ander ongeadresseerd drukwerk zonder enige andere bedoeling dan mijn hebzucht te wekken en de verspreider te spekken.

In dat ‘ongeadresseerd’ zit ‘m helaas de kneep. Steeds vaker investeren bedrijven in een adressticker en een postzegel teneinde mijn huiskamer en gemoedsrust te penetreren. Zo zit in het RaDa-mapje ‘kleine irritante ergernissen’ een brief van makelaar Bosch&Duyn, die mij ‘met plezier’ laat weten dat ze hier om de hoek een woning met vraagprijs €425.000,- k.k. hebben verkocht. Hún plezier begrijp ik, maar in de volgende alinea informeren ze quasi-terloops langs hun uitgekookte makelaarsneus weg of ik niet heel toevallig… immers, zij helpen desgewenst graag… neem gerust vrijblijvend…

Nee, Bosch, donder op, en jij ook, Duyn, ik wens gevrijwaard te blijven van dit soort opdringerige subtiliteiten. Dat is, nu ik er eens over nadenk, een van de redenen dat ik destijds in een (ja, dat wisten jullie al!) HUIS ben gaan wonen. Met een voordeur. Met een knipje.

Het kan nog erger natuurlijk. Een aparte map moest ik aanmaken voor een postzending die ik afgelopen week ontving.

.

pizzasham

.

Nee, niet de populaire pizza-poets (twintig pizza’s laten bezorgen bij een onwetend slachtoffer). Er zat helaas geen pizza in. Wel een brochure zonder tomatensaus van de mij onbekende firma Hager, die mij aanspreekt in mijn hoedanigheid van ‘verantwoordelijke binnen uw VVE’ (ah… díe vereniging, bestaande uit 1) de onderbuuv en 2) ondergetekende!). 

Hager is een familiebedrijf sinds 1955, schrijven ze er vertederend bij (zouden ze ook hun eigen marketing doen?) en afgaande op de website kan ik bij ze terecht voor kabelmanagementsystemen, KNX-gebouwautomatisering, vloergoten en nog zo het een en ander waar ik nooit van mijn leven mijn eeltloze vingers aan zal branden. En aan die pizza van ze dus ook niet (om een voucher te krijgen moet je je gegevens achterlaten).

Nu alleen nog een naam voor die map. ‘Zonder mankeren in de allesbrander’? ‘Lokkertjes zonder Waarde’? ‘Retour Afzender met Onwelriekende Inhoud’? ‘RaDa-waardig’?

2 reacties op “Lokpost”

  1. In Amsterdam Zuid zijn in de betere buurten deze stickers steeds vaker te zien als koperen bordje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *